Vítězný vstup do playoff řídil čtyřgólový Chmielewski
Reportáže
Po čtyřiačtyřiceti zápasech základní části se konečně rozběhly dlouho očekávané vyřazovací boje. První čtvrtfinálové utkání s Kopřivnicí vyšlo Frýdku-Místku na výbornou, zejména díky čtyřem gólům Arona Chmielewského sledovalo více než dva tisíce diváků domácí vítězství 7:3. Frýdecko-místečtí se tak ujali v sérii hrané na tři vítězné zápasy vedení a v sobotní odvetě si již můžou vybojovat postupový mečbol.
1. čtvrtfinále, čtvrtek 25.2.2016, Hala Polárka
7:3
2:0, 2:1, 3:2
HC Frýdek-Místek
Šimboch (Hlaváč) – Heider, Krutil, Foltýn, Fišera, Matyáš, Kvapil, Polák – Franek, Piecha, Sonnek, Klimša, O. Kovařčík, Samiec, Chmielewski, Schwarz, Káňa, Cienciala, Luka, Jaroš, Christov
HC Kopřivnice
Vrba (Unzeitig) – Dusík, Jašek, Čintala, Vydra, Marek, Merenda, Teper – Kofroň, Bartošák, Slovák, Sluštík, Hrubý, Stránský, Tomášek, Pargáč, Mach, Červenka
Statistiky
Branky a nahrávky: 18. Luka (Piecha, Káňa), 19. Chmielewski (Schwarz, Heider), 26. Chmielewski (Schwarz, Heider), 40. Chmielewski (Jaroš, Schwarz), 41. Chmielewski (Schwarz, Jaroš), 44. Luka (Kvapil, Christov), 58. Káňa (Polák, Christov) – 29. Mach (Marek), 48. Kofroň (Slovák), 50. Slovák (Stránský). Vyloučení: 6:9. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 2133. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 6:1, 6:3, 7:3.
Ohlasy
Marek Malík: Jsme strašně rádi za vítězství, kluci se k zápasu postavili velice dobře. Ke konci jsme tam měli dvě individuální chyby, ale i přesto si myslím, že jsme celý zápas dominovali a z devadesáti procent jsme předváděli to, co jsme chtěli hrát. Na některých byla trošku znát nervozita, pro hodně kluků to bylo první playoff utkání v dospělém hokeji, ale s tím se vypořádáme.

Kopřivnice odolávala do osmnácté minuty

V úvodu zápasu byla na hlavních aktérech znát menší nervozita, a tak první větší šance přišla na svět až ve čtvrté minutě, v níž Luka zachytil nepřesnou soupeřovu rozehrávku, ale z prostoru mezi kruhy Vrbovu svatyni přestřelil. O pár chvil později byl ten samý hráč znovu blízko prvnímu gólu, jenže zastupující kapitán se z bezprostřední blízkosti opět neprosadil. V polovině první třetiny si oba celky zahrály první přesilové hry, jenže bránící formace v čele se svými brankáři svůj úkol zvládly a neinkasovaly.

Při hře v plném počtu už zahrozilo na obou stranách, po další šanci Luky se do protiútoku vydal Slovák, ovšem ani on úspěšný nebyl. Gólovým vyústěním následně neskončily pokusy Klimši, Jaroše a ani několik dalších momentů v přesilovce Frýdku-Místku. Interesantnější momenty byly k vidění až s blížící se přestávkou. V další domácí početní výhodě nabil Káňa do levého kruhu Vladimíru Lukovi, který střelou z první konečně rozradostnil zaplněné ochozy haly Polárka. Druhá změna skóre se odehrála 68 vteřin před sirénou, kdy se rozjetý Aron Chmielewski snažil u tyče dostat puk do sítě, v čemž mu napomohla nešikovnost jednoho z kopřivnických obránců, který smolně překonal vlastního brankáře.

Na hostující snížení zareagoval hrdina Chmielewski

Druhé dějství začali o něco lépe hosté, kteří se po faulu Káni tlačili za snížením, jenže Stránský ve velkém závaru před Šimbochem přestřelil. Poté, co se útočník Frýdku-Místku vrátil do hry, znovu převzali taktovku domácí, kteří hned několikrát ohrozili řádně rozchytaného Adama Vrbu. Ten se svým týmem přečkal další oslabení, ale krátce po něm už přece jenom tasil kotouč ze své branky. Zasloužil se o to polský reprezentant Aron Chmielewski, který včas vystartoval za odraženým pukem a v úniku zametl kotouč pod horní tyč. Při vyloučení hostujícího Merendy se očekával další nápor Frýdku-Místku, avšak k překvapení všech se v oslabení prosadila Kopřivnice, jež se díky Jakubu Machovi a jeho střele z pravého kruhu dotáhla zpět na rozdíl dvou branek.

V pětatřicáté minutě se nejprve utrhl Franek, jehož zakončení překonalo Vrbu, ale puk se od horní tyče odrazil mimo hřiště. O pár sekund později se do úniku dostal Kofroň, jenž byl při zakončení zahákován Heiderem a mohl si tak svůj nájezd zopakovat, ale hráč s trojkou na dresu Šimbocha nepřekonal ani v nařízeném trestném střílení. V poslední minutě prostřední části převzal Aron Chmielewski Jarošovu přihrávku a ranou z osy hřiště dokonal svůj hattrick.

Třetí část na výhře Frýdku-Místku nic nezměnila

Domácí celek na koncovku druhé třetiny navázal i v závěrečné periodě a byl u toho opět Aron Chmielewski, kterému Schwarz nahrál z levého mantinelu, a zcela volnému polskému šikulovi už stačilo pouze přesměrovat puk mezi Vrbovy betony. Čtyřbrankové vedení domácím stále nestačilo a po velké chybě kopřivnické obrany se skóre změnilo posedmé. Hned tři frýdecko-místečtí útočníci se objevili u brankoviště a mírně překombinovanou akci nakonec úspěšně zakončil Vladimír Luka – 6:1. Hosté i za rozhodnutého stavu sympaticky bojovali naplno a v 48. minutě se zaslouženě dočkali odměny, když v protiútoku zaskočil Šimbocha Adam Kofroň. Slovenský strážce domácí branky si vybral slabší chvilku také v čase 46:16, když krátce po vhazování svým pravým betonem nezastavil pomalu letící kotouč vystřelený z hole Petra Slováka. Za stavu 6:3 už k žádnému dalšímu zdramatizování nedošlo a dvě minuty před koncem se z gólu naopak radoval Tomáš Kána, který pečetil frýdecko-místecké vítězství 7:3.