Karviná padla proti Frýdku-Místku i počtvrté v sezoně a znovu schytala sedmičku.
Reportáže
K utkání již 40. kola zavítali frýdecko-místečtí hokejisté na led předposlední Karviné. O tom, kdo je v zápase favoritem nebylo pochyb, ale družina Jiřího Juříka a Marka Malíka začala roli favorita potvrzovat až ve druhém dějství.
40., sobota 6.2.2016,
1:7
1:3, 0:4, 0:0
SK Karviná
Gleich (29. Pútec) – Černín, Opravil, Šindelář, Javín, Deutsch, Trnený, Malík – Chomič, Foltyn, Grygar, Logunovs, Václavík, Vlček, Vyčesaný, Křibík, Kasperlík, Pobuta, Juhász
HC Frýdek-Místek
Šimboch – Dresler, Krutil, Fišera, Matyáš, Adámek, Kvapil – Franek, Piecha, Samiec, Klimša, Kovařčík, Schwarz, Káňa, Meidl, Růžička, Luka, Jaroš Trenéři: Mgr. Jiří Juřík a Marek Malík Vedoucí: Martin Kurajský
Statistiky
Branky: 10. Juhász (Deutsch, Foltyn) – 6. Fišera, 13. Kvapil (Růžička), 17. Kovařčík (Luka, Dresler), 24. Luka, 29. Matyáš (Dresler, Růžička), 30. Klimša (Samiec, Piecha), 36. Luka (Kovařčík, Matyáš) Vyloučení: 7:7 navíc Franek osobní trest do konce utkání (FM) Využití: 0:2 V oslabení: 0:1 Diváci: 173.
Ohlasy
Mgr. Jiří Juřík: "Výsledek zápasu vypadá, že to bylo lehké utkání, ale kdyby hráči využili i tu další spoustu šancí, které si připravili a nebyli laxní v koncovce, tak bychom byli s předvedou hrou daleko spokojenější."

Zápas začal nepřesnostmi na obou stranách, přesto jako první zahrozili karvinští, kteří se ve čtvrté minutě dostali do přečíslení. V tom ovšem Kasperlík na Šimbocha nevyzrál. Na první vážnější šanci domácích se snažil odpovědět Marek Růžička, který ovšem nikoho ze svých spoluhráčů před brankou nenašel a tak z jeho akce nebylo nakonec nic. V době, kdy běžela polovina šesté minuty, domácí chybně rozehráli puk, kterého se ve středním pásmu zmocnil Jan Fišera, který dělovkou z poza modré rozvlnil síťku za zády Michala Gleicha – 1:0. Domácí se snažili o rychlou odpověď, ale v cestě za jejich úspěchem jim stál Juraj Šimboch. Po vstřelené brance byli hostující hráči aktivnější, ale překonat znovu strážce domácí branky se jim nedařilo. Na začátku deváté minuty orazítkoval Kasperlík svým projektilem brankovou konstrukci za Šimbochem. V další minutě se už hrstka domácích příznivců dočkala, když Deutsch našel v dobré střelecké pozici Jakuba Juhásze, který přesně namířil a překonal Juraje Šimbocha – 1:1. Vyrovnání domácí povzbudilo a Šimboch tak musel být ve střehu. V polovině 13. minuty si Tomáš Kvapil z levého křídla nabruslil s pukem až do těsné blízkosti Gleicha a poté s klidem poslal puk za jeho záda – 2:1. V závěru šestnácté minuty dostala Juříkova družina výhodu přesilové hry a po minutě hry s jedním hráčem v poli navíc sehrál Luka s Ondřejem Kovařčíkem povedenou souhru, kdy prvně jmenovaný naservíroval puk Kovařčíkovi, který si s kotoučem nabruslil až před branku, kde potom uklidil kus černé gumy do branky – 3:1. Na třetí inkasovaný gól mohli odpovědět domácí při pobytu Meidla na trestné lavici, ale frýdecko-místecký brankář byl proti a tak po první tercii odcházeli spokojenější do šaten hráči od řeky Ostavice.

Druhá dvacetiminutovka začala dalším vyloučením na domácí straně, ale veškeré šance skončily mimo domácí branku. Nejblíže další brance byl David Klimša, ale toho vychytal Gleich. Ve čtyřiadvacáté minutě se do úniku dostal nejproduktivnější hráče Frýdku-Místku Vladimír Luka, který i přesto, že byl atakován zřejmě až za hranicí pravidel, tak dokázal puk procedit až za brankovou čáru a ve vlastním oslabení upravil na 4:1. I v dalších vteřinách si přítomní diváci kladli otázku, kdo že to vlastně hraje přesilovou hru, když u puku se střídali hráči v červenobílých dresech. Na konci devětadvacáté minuty se skóre opět měnilo. Krásnou ranou od modré se prosadil Jakub Matyáš, který využil druhou přesilovou hru v zápase a vyhnal Gleicha z branky – 5:1. Toho mezi tyčemi vystřídal Peter Pútec, který si nestačil na puk ani šáhnout a po dvaceti čtyřech sekundách lovil puk z branky, když se z předbrankového prostoru prosadil David Klimša – 6:1. Po páté vstřelené brance byli hostující hráči při chuti, ale jejich tlak přerušilo pro domácí alespoň na chvíli vyloučení Krutila. Jenže to byla opravdu pro hráče Karviné jen chvilka, protože z další šance udeřil Vladimír Luka, který ranou z mezikruží poslal puk pod horní tyčku domácí branky – 7:1. Zbývající pětiminutovka se dohrála již bez gólů, ale s několika vyloučeními, které další branku nepřinesly.

Závěrečná dvacetiminutovka slibovala další střelecké hody, ale střelcům na obou stranách jako by zvlhnul střelecký prach a tak diváci, kterých se v Karviné sešlo něco málo kolem dvou set (z toho kolem 70 hostujících příznivců) byli svědky dalšího maratonu šancí, které si připravili především hostující hráči, ale další branky se už bohužel a pro domácí bohudík nedočkali.

Hokejisté Frýdku-Místku zvítězili na ledě předposlední Karviné přesvědčivě 7:1 a připsali si tak již dvanácté vítězství v řadě a sto osmý bod do tabulky, ve které mají čtyři kola před koncem základní části stále luxusní a pohodový náskok třiadvaceti bodů.

Další zápas čeká svěřence Juříka a Malíka ve středu 10. února, kdy od 18 hodin přivítají na domácím ledě soupeře z nedaleké Ostravy. Do haly Polárka zavítá aktuálně pátá Poruba.