Frýdek-Místek uspěl na ledě Valašského Meziříčí a získal 90. bod do tabulky
Reportáže
K utkání 34. kola, které zahájilo poslední čtvrtinu základní části, odcestovali hokejisté Frýdku-Místku na led předposledního Valašského Meziříčí. Zápas nabídl mimo šesti branek taky několik pěstních výměn a rozhodčí rozdal v zápase 128 trestných minut.
34., sobota 16.1.2016,
1:5
0:0, 0:4, 1:1
HC Bobři Val. Meziříčí
Vydržel – Mikel, Kovář, Černín, Žabčík, Hradil, Tomek, Valentík, Janota, Sprušil, D. Varga, Studený, Slovák, Pořický, Mir. Varga, Kuchta, Kývala, Mar. Varga, Martiník, Baroš
HC Frýdek-Místek
Hlaváč – Dresler, Jeník, Krutil, Foltýn, Kowalczyk, Kvapil, Franek, Klimša, Samiec, Chmielewski, Schwarz, Káňa, Cienciala, Luka, Jaroš, Christov
Statistiky
Branky: 42. Varga D. (Martiník) – 25. Franek (Chmielewski, Kvapil), 26. Chmielewski (Krutil), 30. Jaroš (Jeník, Samiec), 33. Foltýn (Klimša, Samiec), 52. Luka (Kowalczyk) Vyloučení: 5:5 navíc Studený a Mar. Varga 5 minut + trest do konce utkání (oba Val. Meziříčí), Krutil a Christov 5 minut + trest do konce utkání (oba FM) Bez využití, Diváci: neuvedeno
Ohlasy
Mgr. Jiří Juřík: „ Úvodní dvacetiminutovka byla z naší strany opatrnější a prosadit se nám nedařilo. Druhá třetina byla vyhrocenější, ale i přesto jsme měli utkání pod kontrolou a dokázali jsme soupeři odskočit na rozdíl čtyř branek. V závěrečné části hry jsme byli lepší na pohybu i v kombinaci a zápas byl stále pod naší kontrolou. Už dlouho se mi nestalo, abych zápas dohrával jen se šesti útočníky (smích pozn. redakce)

Úvod zápasu byl z obou stran opatrný a na první vážnější šanci se čekalo do třetí minuty, kdy musel Hlaváč vyřešit nápor domácích barev. Na druhé straně musel Lukáš Vydržel rovněž vyřešit několik nepříjemných situací. Frýdecko-místečtí hráči postupně měli více ze hry, ale gólově se nedokázali prosadit. V patnácté minutě se hráči v červenobílých dresech dostali do přečíslení dva na jednoho, ale jejich šanci zneškodnil domácí brankář. Právě valašskomeziříčský brankář byl tím, komu mohli svěřenci Davida Handla děkovat, že nerozhodný stav zápasu platil i na konci 18. minuty po skončení hostující přesilové hry. Na druhé straně zneškodnil Jan Hlaváč veškeré pokusy domácích a tak první dvacetiminutovka gól nepřinesla.

Začátek druhé třetiny nabídl domácím Bobrům možnost přesilové hry, když frýdecko-místečtí hráli v šesti, což neuniklo pozornosti rozhodčím. Obranné řady však nedovolily domácím hráčům nic kloudného vymyslet a dvouminutové oslabení zvládli. První branky v zápase se diváci dočkali na začátku pětadvacáté minuty, kdy střela Tomáše Franka zapadla až do branky domácích – 1:0. Hráči s bobrem na prsou hledali odpověď, ale místo toho inkasovali po dvou minutách podruhé, když si Michal Krutil vyměnil puk s Aronem Chmielewskim a ten se v zakončení nemýlil – 2:0. V následující přesilové hře byl blízko další branky Vladimír Luka, kterého stejně jako Tomáše Franka vychytal domácí brankář. Tlak Frýdku-Místku se stupňoval a v polovině utkání pálil ostrými Tadeáš Jaroš, který zvyšoval už na 3:0. K dalšímu gólu přispěla nedůsledná obrana domácích, kterou potrestal Tadeáš Jaroš, který upravil již na 4:0 v rozmezí osmi minut. Od třetí branky neuběhly ani dvě minuty a na ledě se strhla po velmi nečistém zákroku Studeného pořádná mela, po které rozhodčí udělil na každé straně jednou 2+2 minuty a jednou trest na 5 minut a do konce utkání. Frýdecko-místečtí přišli o Michala Krutila, který musel předčasně do šaten, když se pustil do pěstní výměny s jedním z hráčů v bílo modrých barvách. Závěr druhé třetiny odehráli frýdecko-místečtí v početní výhodě, která zůstala ovšem nevyužitá.

Naději vystřelil domácím na začátku 42. minuty David Varga, který překonal Hlaváče a snížil na rozdíl tří branek – 1:4. Odpovědět mohl vzápětí Luka s Foltýnem, ale jejich zakončení nebylo vůbec přené. Hráči Frýdku-Místku byli i nadále aktivnějším týmem, ale na další zásah do černého čekali. Blízko páté brance byl Štěpán Jeník, ale jeho projektil zneškodnil domácí brankář. Vladimír Luka byl ve správný čas na správném místě, když dokázal osm minut před závěrečnou sirénou zpracovat přihrávku Pavla Kowalczyka a zvýšil na 5:1. V dalších minutách přibývalo na ledě více soubojů a tak místo gólů padaly hlavně rány a taky tresty. Po góle Luky bylo rozdáno dalších 58 trestných minut a diváci si tak v zápase opravdu přišli na své.

Hokejisté Frýdku-Místku vstoupili do závěrečné čtvrtiny základní části výhrou na ledě Valašského Meziříčí a do tabulky si připsali již devadesátý bod. O další tři druholigové body budou svěřenci Jiřího Juříka a Marka Malíka usilovat ve středu 20. ledna, kdy od 18 hodin přivítají na domácím ledě soupeře z Moravských Budějovic.