9. třída stále na čele ligy
Mládežnický hokej
Deváťáci sehráli koncem týdne dva zápasy doma, ale se soupeři, kteří je nemohli dostatečně prověřit. Povinné výhry s Opavou a Kopřivnicí bez problémů získali, vyhřívají se tak na čele tabulky, mnohem důležitější bude ale nadcházející sobotní zápas s Přerovem, kdy bude mít 9. třída v Polárce znovu výhodu domácího prostředí.

HC F-M – Hokejový klub Opava s.r.o. 6:1 (2:0, 1:1, 3:0)

V pátek se proti Opavě v první třetině dvakrát prosadil obránce Nicolas Krejčí, a když v druhé části hry dokonce v oslabení přidal Michal Poloch třetí gól, vypadalo to v domácím zápase Ligy 9. tříd na pohodové naplnění předpokladů. Hosté ale ještě do přestávky snížili a o všem rozhodla až poslední třetina, v níž naši skórovali hned třikrát (2x Doupal, Lenczowski), upravili na konečných 6:1 a potvrdili své průběžné vedení v tabulce.

„V zápase s Opavou jsme se střelecky trápili, měli jsme trošku oslabenou sestavu, ale kluci to zvládli. Soupeř měl jen ojedinělé útoky, minimum šancí a střel,“ hodnotil zápas trenér Michal Bobok.

Bodovali: Krejčí 2+0, Doupal 2+0, Teichmann 0+2, Kowalczyk 0+1, Poloch 1+0, Lenczowski 1+0, Navrátil 0+1, Žižka 0+1.

HC F-M – HC Kopřivnice 9:0 (2:0, 3:0, 4:0)

„V neděli proti Kopřivnici to bylo podobné jako s Opavou, ale tentokrát měli hosté snad jen tři střely na bránu za zápas, prakticky včera nevyjížděli z obranného pásma. Takové zápasy nám moc nedají, jen si kluci zastřílejí. Ze začátku nedávali moc góly, pak už se prosazovali více,“ referoval trenér Bobok.

Bodovali: Doupal 1+3, Krejčí 2+0, Kowalczyk 2+0, Morys 1+1, Poloch 1+1, Merta 0+2, Lenczowski 0+2, Teichmann 1+0, Kohut 1+0, Kandrák 0+1, Navrátil 0+1.