45. kolo WSM Ligy: Frýdek-Místek se postaví Českým Budějovicím
Preview k zápasu
V současné chvíli se domácí Rysi drží na 11. pozici v tabulce a tudíž se jim už musí podařit bodovat. Ve středu to ale nebude nic jednoduchého, protože do Polárky dorazí Motor, který vévodí celé WSM Lize. Přijďte se na toto utkání podívat, začínáme 25. 1. 2017 od 18:00!

ČEZ Motor České Budějovice

Jihočeši zažívají skvělou sezónu. Vedou celou WSM Ligu a navíc hrají ve skvělé pohodě. Na druhou Jihlavu mají v tabulce náskok sedmi bodů. Z posledních 25 utkání slavili hned dvacetkrát. Disponují disciplínou a herní pohodou.

Poslední utkání odehráli hráči Motoru na svém ledě proti předposlední Kadani. První dvě třetiny skončily bezbrankovou remízou a až ve třetí periodě se Česko Budějovičtí dočkali branky. Po brankách Nouzy a Babky zvítězili 2:0.

Nejproduktivnějším hráčem jihočeských hokejistů je Tomáš Nouza, který má na svém kontě 37 kanadských bodů (19 + 18). Brankář David Gába má 93,12% úspěšnost zákroků.

Vzájemné zápasy

Poprvé se tyto dva týmy střetly 21. 9. 2016 na ledě Českých Budějovic. Frýdek-Místek vedl po dovu třetinách 1:2, když dal dva góly Vít Christov. Pak ale přišla zlá 3. perioda a Rysi padli 5:2.

V dalším zápase, který se odehrál na konci října v Polárce to Frýdecko-Místečtí zvládli. Po gólech Ciencaly a Miloše Romana vedli 2:1. Druhá třetina vyzněla jasně pro domácí Rysy a do šaten odcházeli za zaslouženého stavu 4:1. Hostům se podařilo snížit na 4:3, jenže když ke konci zkoušeli hru bez brankáře, tak po chybě v rozehrávce se zmocnil puku Jakub Matyáš a pohodlně uzavřel zápas za stavu 5:3.

Ve třetím a zároveň posledním vzájemném zápase se hrálo opět na jihu Čech. Po první třetině vedli Frýdecko-Místečtí po gólu Klimši těsně před první sirénou. Bohužel v druhé části hry Motor otočil průběh utkání a před třetí třetinou měl jednogólový náskok za stavu 2:1. Když minutu před koncem skóroval Nouza do prázdné brány, tak Frýdek-Místek věděl, že ze zápasů nevytěží ani bod.

Sestavy z minulého kola

HC Frýdek-Místek: L. Daneček (Šimboch) – Kania (A), Adámek, Štebih, D. Stránský, M. Jáchym, Bartko, Zahradníček – Jaroš, Chmielewski, Pechanec – Marek Růžička, M. Kovařčík, Jašek – O. Kovařčík, Rufer, Hladonik – Cienciala (A), Půhoný, Klimša (C) – Franek.

ČEZ Motor České Budějovice: Kváča (Bláha) – Fillman, Vráblík, Pavlin, F. Novák, Suchánek (A), Pýcha, Žovinec – L. Květoň (C), Škoda, Hřebejk – Fronk, Nouza (A), Čermák – Chovan, Vlček, Heřman – Guman, Doktor, Babka –M. Sloboda.