44. kolo WSM Ligy: Rysy čeká důležitý zápas v Prostějově
Preview k zápasu
Uběhlo jen pár hodin od úspěšného utkání s Přerovem a Frýdecko-Místecké čeká další těžký soupeř. Vyjíždějí do Prostějova, který má stejně bodů v tabulce, jako Slezan.

LHK Jestřábi Prostějov

Prostějovští hokejisté nezažívají v momentální době velké chvíle. Z posledních jedenácti utkání zvítězili pouze třikrát. V tabulce soutěže mají shodně jako Frýdek-Místek 59 bodů. Oba dva týmy se snaží přiblížit k šestému místu zaručující jistou účast v Play-Off.

Poslední utkání sehráli Jestřábi na ledě předposlední Kadaně. Toto utkání bylo nesmírně vyrovnané ve všech směrech. První i druhá třetina skončila výsledkem 1:1. Když už to vypadalo i na třetí třetinu s výsledkem 1:1, tak udeřil Kadaňský Chrpa a dvě minuty před koncem základní hrací doby stáhl tři body na stranu Kadaně.

Nejlépe bodovaným hráčem na straně soupeře je Martin Novák, který tuto sezónu nasbíral 41 kanadských bodů (13 + 28). Nejlepšími střelci týmu jsou Jan Rudovský a Matouš Venkrbec, kteří se tuto sezónu trefili už 15x. Brankář Jakub Neužil má 92,35% úspěšnost zákroků.

Vzájemné zápasy

Tuto sezónu se tito dva soupeři setkali už třikrát. Dvakrát byli šťastnější hráči Prostějova a jednou se podařilo Frýdku-Místku vyhrát po prodloužení.

První zápas těchto týmu se odehrál 17. září 2016 v Polárce. Rysi vedli po gólech Franka, Ciencaly a Chmielewskeho už 3:1, ale Jestřábi se vrátili do zápasu, když skórovali v 51. a 56. minutě. Šlo se tedy do prodloužení, ve kterém byli úspěšní hokejisté Slezanu. David Klimša totiž v čase 62:27 uzavřel utkání za stavu 4:3.

Další zápas se odehrál 26. Října 2016 v Prostějově. Hanáci vedli 2:0, ale Frýdek se nevzdal a po gólech Chmielewskiho a Miloše Romana dokázali srovnat krok. Bohužel v čase 46:51 skóroval Matouš Venkrbec a ukončil utkání za stavu 3:2. Na tento gól mu přihrával Jiří Půhoný, který dnes působí v našem A-Týmu.

Třetí a zároveň poslední vzájemný zápas se odehrál zase v Polárce. Frýdek-Místek vedl po gólu Ondřeje Kovařčíka 1:0 a nadále byl aktivnějším týmem. Bohužel hosté skórovali na konci první a na začátku třetí třetiny a otočili průběh zápasu na 1:3. V 56. minutě ještě korigoval utkání zase Ondřej Kovařčík, ale nebylo to nic platné, protože Rysi podlehli Jestřábům 2:3.

Sestavy z minulého kola

HC Frýdek-Místek: Šimboch (L. Daneček) – Adámek, Kania, D. Stránský, Štebih, Jank, M. Jáchym – Marek Růžička, Pechanec, Chmielewski – O. Kovařčík, Jašek, M. Kovařčík – Cienciala, Hladonik, Rufer – Franek, Klimša, Půhoný.

LHK Jestřábi Prostějov: Neužil (Kantor) – T. Kvapil, A. Holík, Protivný, V. Zadražil, Grebeňuk, D. Kolář, Vokurka – Luňák, Venkrbec, Žálčík – Martin Novák, Rudovský, L. Krejčík – Matuš, Šlahař, Švec – Indra, Hozák, Zabloudil.