43. kolo WSM Ligy: Polárka hostí Přerov
Preview k zápasu
Hokejisté Frýdku-Místku budou bojovat o tři veledůležité body. Po třech prohrách v řadě už musí naplno bodovat! Šanci k tomu mají hned v sobotu 21. 1. 2017, kdy do Polárky dorazí trápící se Přerov.

HC ZUBR Přerov

Hanáci prožívají těžké chvíle. Po dobrém vstupu do sezóny a stabilních výkonech přišla zlá série. Hokejisté Přerova prohráli posledních 7 utkání, přičemž 3 zápasy byly rozhodnuty po 60. minutách a v dalších 4 zápasech muselo rozhodovat prodloužení, popřípadě samostatné nájezdy. V tabulce se Přerov drží aktuálně na 7. pozici se ziskem 60 bodů. Frýdek-Místek se nachází na 10. příčce se ziskem 56 bodů. Bude to tedy moc důležité utkání a půjde o velké body.

Poslední utkání odehráli hostující hokejisté na ledě posledního Mostu. Hned v úvodu vedli po brance Kratochvíla 0:1. Nicméně Mostečtí se zvedli a otočili utkání na 2:1. Ve třetí třetině vedli Mostečtí už 3:2, ale Vlastimil Dostálek vyrovnal 25 sekund před závěrečnou sirénou a šlo se do prodloužení. V něm vystřelil výhru domácím Jan Strejček.

Nejlepším hráčem Přerova je podle kanadského bodování Vlastimil Dostálek, který v této sezóně získal 25 bodů za 15 gólů a 10 asistencí. Zároveň je tento borec nejlepším střelcem týmu. Brankář Luboš Horčička má úspěšnost zákroků 93,14%.

Vzájemné zápasy

Vzájemné zápasy vyznívají zcela jasně ve prospěch týmu z okolí Olomouce. Sice dvakrát až po prodloužení, ale i tak dokázal Přerov vyhrát všechny tři vzájemné utkání proti Rysům.

V prvním zápase, který se hrál v Přerově vedl Frýdek-Místek už 2:4 po gólech Zahradníčka, Meidla, Kanka a Franka. Domácí dokázali vyrovnat, ale Aron Chmielewski posunul Slezan zase do vedení. Za 20 sekund bylo zase vyrovnáno a šlo se na prodloužení. V něm hned v první minutě skóroval Procházka a Rysi se museli spokojit s bodem.

Další vzájemný zápas se odehrál v Polárce. Frýdek-Místek zde padl zcela jednoznačně 2:6. Góly za domácí vstřelili Ondřej Kovařčík a Lukáš Jašek.

Ve třetím a dosavadně posledním vzájemném zápase se oba týmy utkaly na ledě Přerova. Po bezbrankové první třetině se v druhé části hry ujali vedení Přerovští. Frýdku-Místku se podařilo vyrovnat ve 3. třetině, když Tadeáš Jaroš zužitkoval Samiecovu nahrávku. Bohužel pro Rysy se Přerovu podařilo vyhrát opět po prodloužení, když v čase 62:59 skóroval Jan Berger.

Sestavy z minulého kola

HC Frýdek-Místek: Šimboch – Adámek, Kania, Michal Roman, Štebih, Jank, M. Jáchym, Bartko, D. Stránský – Jašek, Pechanec, Chmielewski – O. Kovařčík, Cienciala, M. Kovařčík – Franek, Hladonik, Rufer – Klimša, Jaroš, Půhoný.

HC ZUBR Přerov: Horčička – Novotný, Ferenc, Chmelíř, Grof, Malina, Vágner, Pala – Plášek, Berger, Sikora – Procházka, Sýkora, Dostálek – Goiš, Král, M. Kratochvíl.