42. kolo WSM ligy: Frýdek-Místek na ledě Slovanu
Preview k zápasu
Po dlouhé sérii domácích zápasů se představí frýdecko-místečtí hokejisté na severozápadě Čech v Ústí nad Labem. Čeká je velmi silný soupeř, který je na pátém místě v tabulce. Ve vzájemných zápasech vedou rysi 2:1. Utkání proběhne ve středu od 18:00 hod.

HC Slovan Ústí nad Labem

Slovan má letos poměrně vydařenou sezónu. Na domácím ledě prohrál bez zisku bodu pouze jednou a nyní má tři vítězství v řadě. V loňské sezóně skončil v základní části na osmém místě. Nyní se drží na pátém místě s náskokem tří bodů na Třebíč. Frýdek-Místek ztrácí na Slovan celých 10 bodů.

Poslední utkání Slovanu proběhlo na ledě předposlední Kadaně. Už ve 47. sekundě se Ústí nad Labem dostalo do přečíslení tři na dva a do prázdné brány zakončoval David Vrdlovec. Hosté navýšili své vedení v přesilové hře, kdy se šikovně trefil Patrik Poulíček a dostal kotouč nad Strmeňovu lapačku. Ve 2. třetině se ještě trefil Zdeněk Doležal a Slovan tak porazil Kadaň 3:0.

Nejlepší hráčem je útočník Zdeněk Doležal 33 (15+18), který je zároveň i nejlepším střelcem (15). Nejlepším nahrávačem je útočník Daniel Vrdlovec (21). Nejtrestanější hráč Slovanu je Petr Přindiš, který si odseděl celkem 83 min.

Nejlepším brankářem je Jakub Soukup 92.51 %.

Vzájemné zápasy

V 1. vzájemném zápase na ledě Frýdku-Místku došlo ve 3. kole WSM ligy. Zápas byl velice bohatý na góly. V 1. třetině se trefili domácí Ondřej Kovařčík a Petr Kanko, chvíli po tom dorovnávali Jaroslav Roubík a Zdeněk Doležal. V další třetině přidali hosté hned tři góly zásluhou Roubíka, Daleckého a Brože. Za domácí se trefil Tomáš Káňa. Poslední třetina patřila frýdecko-místeckým, kteří dokázali skórovat hned čtyřikrát a otočit stav utkání. Domácí tak zvítězili 7:6.

Další vzájemný zápas proběhl na ledě Slovanu. Rysi vstoupili do utkání aktivněji a v deváté minutě se dostali do vedení střelou Michala Kovařčíka. Poté už se ale gólově prosadili pouze domácí a to Antonín Melka, Jan Kloz a Zdeněk Doležal.

Poslední vzájemný zápas proběhl na konci listopadu v hale Polárce. Ve druhé třetině se trefil útočník Slovanu Marek Loskot. V polovině třetiny domácí dorovnali dorážkou Arona Chmielewského a zanedlouho se dostali do vedení po parádní střele od modré v podání Jakuba Matyáše. Dlouho ale vedení domácím nevydrželo, Šimboch podcenil nahození a k puku se dostal Patrik Poulíček, který dokázal dostat puk do brány soupeře. Poslední třetinu si domácí pohlídali, nejprve se prosadil střelou zápěstím Ondřej Kovařčík a poté parádní tečí Lukáš Jašek. Frýdecko-místečtí tak dokázali zvítězit 4:2.

Sestavy z minulého kola

HC Frýdek-Místek: Daneček (Šimboch) – Kania (A), Adámek, Štebih, Michal Roman, M. Jáchym, Jank, Bartko – Chmielewski, Pechanec, Jašek – M. Kovařčík, Cienciala (A), O. Kovařčík – Půhoný, Rufer, Franek – Samiec, Jaroš, Klimša (C) – Christov.

HC Slovan Ústí nad Labem: Soukup (J. Dlouhý) – M. Vágner, Husák, Macek, Kasík, Přindiš, M. Zdvořáček – Poulíček, Roubík, Melka – D. Merta, Vrdlovec, Z. Doležal – Moučka, Gengel, Dalecký – Navarra, Komárek, Markulinec.