4. ročník Sportovního dne ve Starém Městě se vydařil
Novinky
Čtvrté pokračování Sportovního dne s HC Frýdek-Místek splnilo veškerá očekávání. Vyšlo nám totiž vše, od krásného počasí, přes velkou porci účastníků v premiérovém závodě ŽELEZNÝ RYSÁK a jedenáct branek v utkání fanoušků s hráči A týmu. Takže spokojenost!

Pro své fanoušky, příznivce, mládežníky, nové hokejové talenty a další návštěvníky jsme letos uspořádali naši oblíbenou akci premiérově v sportovním areálu ve Starém Městě dne 9. června (předchozí tři ročníky se uskutečnily ve frýdeckých Stovkách). No a jelikož předešlé akce nám přinesli spoustu kladných a pozitivních reakcí, byli jsme i tentokrát v očekávání, jak se nám celá akce podaří. Věříme, že se všichni bavili, a že se již nyní těší na páté pokračování.

Součástí akce byl rovněž i nábor dětí do hokejové mládeže HC Frýdek-Místek, návštěvníci měli také možnost si ve fanzóně vyzkoušet jaké to je být hokejistou či brankářem. Všichni si mohly také opéct buřty přímo na ohni. Kromě samotného setkání s hráči prvoligového A týmu, kteří si na závěr Sportovního dne zahráli přátelské fotbalové utkání s týmem složeným z fanoušků klubu, náš klub připravil jednu speciální novinku. Terénní závod pro děti i dospělé - ŽELEZNÝ RYSÁK

 

ŽELEZNÝ RYSÁK

Šlo o premiérový ročník terénního závodu pro děti a dospělé, kdy všichni startující šli do závodu bez startovného. Navíc závodníci obdrželi za svou účast tyčinku, pití a malý dárek. 

"Závod pro účastníky připravil mládežnický trenér a otec čerstvého mistra světa Ondřeje Paláta, Pavel, a musím říct, že to vymyslel neskutečně," nešetřil slova chvály Jakub Mikulík, výkonný manažer klubu HC Frýdek-Místek. "Sám jsem si ten závod chtěl také proběhnout a zkusit si to na vlastní kůži. Musím říct, že mě ta stanoviště neskutečně bavila. Délka trati mohla na první pohled působit, že to člověk profičí rychle (závod měřil 1250 m, pozn. red.), ale právě u plnění úkolů si každý pořádně zamakal a byl to ten největší zážitek z RYSÁKA! Člověk to ze začátku trochu rozběhne a hned bere hokejku s míčkem, který musí sto metrů zvládat vést po cestě, potom vletí do hustého lesa, kde se musí protáhnout po zemi několik metrů, na to obléká hokejovou výstroj se zátěží a fičí do kopce, pokračuje valením obrovské klády, trefuje kameny terče, pádluje na paddleboardech pro puk v řece, přes lana překoná bažinu, potom přes spadlý strom a "džunglí" fičí do poslední etapy, kde ho čekají "lázně". V závěrečné rovince bere znovu hokejku s míčkem a sprintuje do cíle. Ten zážitek byl naprosto skvělý a věřím, že si to užili jak děti, tak i dospělí. Pavlovi za přípravu závodu moc děkujeme, protože to byla fakt pecka," řekl Mikulík.

Premiérového závodu se zúčastnila také Monika Jurášková, která v kategorii jednotlivců nad 15 let doběhla na krásném druhém místě. "Pro mě, jako dospělého, to byla velmi příjemná trať. Všechny překážky jsem si užila a asi bych nic extra do budoucna neměnila. Pro mladší děti byly některé překážky asi náročné, ale s pomocí jejich rodičů byly zvládnutelné," prozradila sympatická závodnice, která se už nyní těší na následující ročník. "Pokud bude tradice závodu pokračovat, určitě se ráda znovu zúčastním," řekla Jurášková.


Lovení puků na paddleboardech zajistila společnost JAPAsport s provozovnou na přehradě Olešná (léto) a Čeladné (zima).


VÝSLEDKY ZÁVODU ŽELEZNÝ RYSÁK

Jednotlivci (kateg. do 10 let):
1. Dominik Szostek (roč. 2015)                 17:30,15 min
2. Kryštof Uhýrek (roč. 2015)                  - 3:49,18 min
3. Ondřej Cion (roč. 2015)                       - 3:56,35 min

Jednotlivci (kateg. do 15 let):
1. Matyáš Turek (roč. 2013)                    19:44,31 min
2. Vojtěch Škola (roč. 2013)                    - 0:06,83 min
3. Eliška Krištofová (roč. 2012)               - 0:17,99 min

Jednotlivci (kateg. nad 15 let):
1. Jakub Mikulík (roč. 1989)                    14:48,64 min
2. Monika Jurášková (roč. 1978)             - 7:32,52 min
3. Jiří Uhýrek (roč. 1985)                       - 10:24,50 min

Výsledky jednotlivců i skupin najdete na webu ZDE.

Veškeré časy závodníků byly zaznamenávány pomocí speciálních čipů, které zajistila společnost timechip.cz.


FOTBALOVÝ DUEL HRÁČŮ ÁČKA S FANOUŠKY

Stalo se to už takovou malou tradicí, že hokejisté HC Frýdek-Místek svého soupeře z řad fanoušků klubu příliš nešetří. A jinak tomu nebylo ani tentokráte, kdy hráči HC FM zvítězili vysoko 9:2 po poločase 4:1. Je třeba si přiznat, že další slibné příležitosti hokejistů zlikvidoval výborně chytající gólman Lukáš Barčák, který jinak hájí barvy klubu TJ Petřvald na kraji zálohy. "Zápas jsem si fakt užil, dokonce musím říct, že jsem se i dost zapotil, protože hokejisté nás určitě nechtěli nijak šetřit, což bylo na hřišti i poznat," smál se Barčák. "I přes porážku a to tropické počasí si myslím, že si všichni kluci utkání maximálně užili a v rámci možností do toho dalši všechno," zdůraznil gólman hájící branku týmu fanoušků.

Ten následně uznal i kvality hráčů, kteří vyměnili na chvíli brusle za kopačky. "Věděli jsme, že hokejisté na tom budou lépe fyzicky, což se také i během hry potvrdilo. Začali jsme však skvěle, kdy se z přímého kopu krásně trefil Dan Haslhofer. Síly ale docházely, pak to už šlo s námi pouze z kopce a po chybách v obraně nás hokejisté ztrestali. Každopádně jsem osobně nečekal, že oni budou na tom takhle dobře technicky. Proto si zaslouží uznání, někteří by se určitě uchytili i jako fotbalisté," vysekl poklonu soupeři Lukáš Barčák, který tentokráte vyměnil svůj post v poli za ten gólmanský. "Je pravdou, že jsem spíše ofenzivní hráč, ale rád si takhle někdy zachytám, jelikož mě to baví. Možná že mě to i jde," rozjásal se Barčák. "Na hokej do Polárky občas chodím, a když mě fanoušci zavolali, zda bych si nechtěl proti klukům zachytat, neváhal jsem ani na vteřinu a na toto přátelské střetnutí jsem velice rád dorazil," uzavřel povídání Barčák.

Sestavy obou celků:
HC Frýdek-Místek A tým: Spěváček - Šilar, Ostřížek, Švančara, Cedzo, Haas, Macháček, Kozlík, Marosz, Král, Gerych, Homola, Havránek, Veselý, Pacalaj, Petrík. Trenér: Martin Hrnčár.
Tým fanoušků HC FM: Barčák - Berenda, Máj, Veselý, Varga, Kapitulčín, Luka, Bongilaj, Hušťa, Schindler, Lučan, Pustějovský, Zajíček, Stříž, Kaňok, Haslhofer. Trenér: Petr Kapitulčín.


Sportovní den v areálu SC Staré Město si užil také člen rysího kádru, útočník Matěj Kozlík: "Ale jo, musím říct, že se mě hrálo dobře. Já si takhle občas chodím s klukama zakopat, takže pro mě není fotbal zase tak cizí," pousmál se dvacetiletý forvard. "Bylo to pro nás takové hezké zpestření letní přípravy, určitě jsme rádi, že jsme si s fanouškama mohli zahrát," dodal Kozlík.

Frýdecko-místecké hokejisty nyní čeká kondiční kemp v Bystřici, kde tým odjel krátce po skončení nedělní akce. "Jsem rád, že se tam všichni potkáme, jelikož doposud měli někteří kluci individuální přípravu. Zkrátka si tam zamakáme a trochu více se všichni vzájemně poznáme, protože je tu několik nových kluků," řekl Matěj Kozlík.


"Na celkové organizaci akce se i tentokráte podílelo velké množství lidí a subjektů a já bych tímto chtěl všem strašně moc poděkovat. Bez nich by se tato akce nemohla uskutečnit, opravdu jedno velké díky,"
sdělil krátce po skončení nedělního odpoledně Jakub Mikulík, výkonný manažer HC Frýdek-Místek. 

DĚKUJEME

* timechip.cz (tato společnost nám dodala pro závod Železný Rysák časomíru a závodníkům chipy na ruku).

* JAPAsport (nám zapůjčila do závodu paddleboardy, které si zájemci mohou případně zapůjčit u přehrady Olešná v Místku. Veškeré potřebné informace najdete na webových stránkách této společnosti).

* Auto Dubina (náš dlouhodobý partner nám k závodu zajistil cílovou rovinku. Během celého odpoledne měli návštěvníci možnost vyzkoušet si testovací jízdy automobilů zn. Škoda. Vylosovaná šťastlivkyně pak vyhrála voucher na zapůjčení elektrického auta ENYAQ na víkend - foto níže).

* Klubu První SC Staré Město, jmenovitě pak poděkování předsedovi Romanu Žvakovi za výbornou spolupráci s organizací akce a pronájem hřiště a vnitřních prostor šaten.

* Rosťovi Ostřížkovi za věnování buřtů všem návštěvníkům akce pro opékání nad ohněm.

* Trenéru Pavlu Palátovi za přípravu vynikajícího závodu Železný Rysák.

* Určitě také velké díky celému týmu HC Frýdek-Místek a všem trenérům mládeže.


Jeden ze závodníků vyhrál ve slosování auto na víkend (Škoda ENYAQ) od partnera klubu AUTO DUBINA. Blahopřejeme šťastné vítězce!

 

HLAVNÍM PARTNEREM SPORTOVNÍHO DNE S HC FRÝDEK-MÍSTEK 2024 BYLA SPOLEČNOST ŠKODA AUTO / AUTO DUBINA

PARTNEŘI SPORTOVNÍHO DNE S HC FRÝDEK-MÍSTEK 2024