Frýdek-Místek porazil Přerov a získal důležité tři body!
Reportáže
Rysi dokázali po dlouhé době vybojovat tři body! Domácí předčili hosty ve všech směrech a vítězství je zcela zasloužené.
43., sobota 21.1.2017, Hala Polárka
7:4
2:0, 2:2, 3:2
HC Frýdek-Místek
Šimboch (L. Daneček) – Adámek, Kania, D. Stránský, Štebih, Jank, M. Jáchym – Marek Růžička, Pechanec, Chmielewski – O. Kovařčík, Jašek, M. Kovařčík – Cienciala, Hladonik, Rufer – Franek, Klimša, Půhoný.
HC ZUBR Přerov
Štůrala (Horčička) – M. Novotný, Ferenc, Chmelíř, Malina, Pala, Grof, Šnajnar – Plášek, Berger, Sikora – Milan Procházka, Pšurný, Dostálek – Goiš, T. Sýkora, M. Kratochvíl – Ižacký, Tadeáš Král, Kovařík – Kratochvíl.
Statistiky
Branky a nahrávky: . 15. Marek Růžička (D. Stránský, Pechanec), 16. Adámek (Cienciala), 31. Hladonik (Cienciala, Rufer), 36. Cienciala (Rufer, Kania), 45. M. Kovařčík (O. Kovařčík), 55. Cienciala (Hladonik), 60. Jašek – 30. Sikora (Berger), 32. Plášek, 56. Pšurný (Milan Procházka, Dostálek), 59. Grof (Milan Procházka, Dostálek) Rozhodčí: . Fiala – Barteček, Ganger Vyloučení: . 6:7 Využití: .0:0 V oslabení: . 0:0 Diváci: . 1886 Střely na branku: . 31:29 Průběh utkání: . 2:0,2:1,3:2, 6:2, 6:4, 7:4
Ohlasy
Jiří Juřík: Jsme rádi, že se nám utkání povedlo a že se nám podařilo zvítězit. Věděli jsme, že Přerov má silný kádr, který disponuje důrazem, silovým pojetí hry, výbornou rozehrávkou a skvělým přechodem do středního pásma. Nám se podařilo tyto jejich silné stránky eliminovat a dneska to jsou pro nás zasloužené tři body.

Komentář k zápasu

Úvod zápasu byl nesmírně vyrovnaný, když šanci Přerova vystřídala šance Frýdku-Místku. První vážnější akcí zápasu se prezentovali hosté. Přečíslení tři na dva vyřešil střelou Procházka ránou, kterou zablokoval Rufer. Již zmiňovaný Procházka se dostal i k dorážce, kterou parádně lapil Šimboch. V další gólové příležitosti se zjevil Pšurný, jehož ránu udržel v lapačce domácí brankář. V 8. minutě pálil Franek z pravého kruhu, bohužel nemířil přesně. V 11. minutě pálil od modré lajny Malina, k jeho smůle skončil kotouč pouze na tyči Šimbochovy brány. Jašek se dostal do samostatného úniku, který se mu nepodařilo proměnit. V 15. minutě Frýdek-Místek poprvé udeřil! David Stránský poslal od modré lajny kotouč na bránu, který šikovně tečoval Marek Růžička. Domácí vedli 1:0 a snažili se dál. Za minutu a 12 sekund vedli Rysi o dvě branky. Po Ciencalově přihrávce se dopředu dostal Marián Adámek, který napoprvé zamířil pouze do tyče, avšak z dorážky už trefil odkrytou klec. V 18. minutě vyslal Bohumil Jank dělovku směrem ke Šťůralově bráně. Brankář hostů si s tím dokázal poradit.

Na úvod druhé části museli domácí hrát v oslabení, protože hráli na chvíli v šesti mužích na ledové ploše. Tato přesilová hra byla jednoznačně v režii hostů. Podařilo se jim několikrát ohrozit Šimbochovu bránu a asi nejnebezpečnější akcí byla střela Sikory z mezikruží. Ve 24. minutě si pohlídal domácí brankář bližší tyč, když střílel Dostálek. Ve 30. minutě se podařilo hostům snížit stav utkání. Marek Sikora si nabruslil před bránu a procpal puk mezi Šimbochovy betony. Jenže Frýdek-Místek se z toho oklepal velmi rychle a za 32 sekund vedl zase o dvě branky. Adam Rufer vybojoval v útočném pásmu kotouč a přihrál Davidu Ciencalovi. Ten stihl puk ještě přisunout k volnému Janu Hladonikovi, který zaznamenal svůj první gól ve WSM Lize. O další minutu později objel branku Michal Kovařčík a pokusil se zasunout puk za záda hostujícího brankáře. Ten však předvedl parádní zákrok a přerušil hru. V čase 31:51 se podařilo Zubrům zase snížit. Karel Plášek vypálil zpoza pravého kruhu a Juraj Šimboch se jenom ohlédl za plachticím kotoučem. Další dělovku na Šťůralu vyslal Miloslav Jáchym. Brankář hostí předvedl zase famózní zákrok. Ve 36. minutě vedli Rysi zase o dva góly. Adam Rufer našel volného Ciencalu, který propálil Šťůralu. Druhá třetina byla plná gólů a zápas se musel líbit fanouškům obou týmů. Nicméně s dvoubrankovým vedením odcházeli do šaten Frýdecko-Místečtí.

Ve třetí třetině se dostal dopředu přerovský Dostálek. Při pokusu o střelu se mu puk svezl po hokejce a ze šance nebylo nic. Ve 45. minutě nám předvedli dokonalou bratrskou spolupráci Ondřej a Michal Kovařčík. Právě druhý jmenovaný se dostal po bratrově přihrávce ke střele a procedil puk přes hostujícího brankáře. V polovině třetí třetiny vyplaval úplně sám před bránou Hladonik. Ke vší smůle si nedokázal kotouč zpracovat a mohl tak zpytovat svědomí. Zubři se pokusili o snížení, když nebezpečně vypálil Chmelíř. Brankář Šimboch sice s problémy, ale nakonec si poradil. Po chvilce vybojoval kotouč Jan Hladonik a přihrál před poloprázdnou bránu Davidu Ciencalovi, který zaznamenal druhou branku v utkání. O 15 sekund později se hostům podařilo snížit. Procházka objel bránu a přichystal puk volnému Pšurnému, kterému už chybělo pouze doťuknout puk do brány. Dvě minuty před koncem hosté snížili na 6:4! Jakub Grof vypálil od modré a jeho střela doplachtila až za záda Šimbocha. Hosté cítili šanci a zkoušeli hru bez brankáře. Ta jim ale vůbec nevyšla a domácím se podařilo uzavřít utkání za stavu 7:4, když Lukáš Jašek trefil odkrytou bránu.