Domácí neúspěch: Rysi padli s Třebíči 1:4
Reportáže
25. kolo WSM ligy přineslo konfrontaci Frýdku-Místku a Třebíče. Tým z Vysočiny přijel do Slezska s velkým odhodláním, odčinit minulou domácí porážku a tento záměr vyšel. Svěřenci trenérů Juříka a Malíka sice šli do vedení, ale jihomoravský rival skóre otočil a získal důležité body. Čestný úspěch domácích měl na svědomí v úvodní třetině David Klimša.
25., středa 16.11.2016, Hala Polárka
1:4
1:1, 0:2, 0:1
HC Frýdek-Místek
Daneček – Adámek, Kania, Matyáš, Michal Roman, Zahradníček, Jeník, D. Stránský, Jaroš – Cienciala, Pechanec, Rufer – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Jašek – Klimša, Marek Růžička, Christov – Franek, Miloš Roman, R. Meidl.
SK Horácká Slavia Třebíč
Jekel – J. Zdráhal, Niko, Bartejs, Koch, Čejka, Lojek, Schejbal, D. Mikyska – R. Erat, Dolníček, Kristl – Kusko, R. Zohorna, Mrázek – Jan Wasserbauer, T. Havránek, Psota – Malec, Milfait, Dymáček.
Statistiky
Branky a nahrávky: 14. Klimša (Cienciala, Kania) – 15. Mrázek (Kusko), 26. Jan Wasserbauer (Psota, T. Havránek), 36. Mrázek (R. Zohorna), 47. R. Zohorna (T. Havránek, Bartejs). Rozhodčí: Hradil, Šutara – Ganger, Wesley. Vyloučení: 6:8, navíc Jaroš – Koch oba 10 minut. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1455. Střely na branku: 33:22. Průběh utkání: 1:0, 1:4.

Do utkání dvou týmů, které se v poslední době herně i výsledkově trápí, vstoupili o něco aktivněji domácí, kterým i dnes chybělo několik zraněných či nemocných hráčů. Na konci druhé minuty předvedl bleskovou akci mladík Miloš Roman, ale třebíčská obrana s vypětím sil odolala.

Pár minut poté zkoušel štěstí Marian Adámek, ale dva jeho pokusy ze střední vzdáleností hostují brankář Jekel viděl a dokázal zpacifikovat. Šikovnost a kreativitu chvíli nato ukázal i David Cienciala, který se proháčkoval až do zakončení, ale jeho povedené akci scházelo jediné - gól.

Diváci v hale Polárka zvedali ruce nad hlavy poprvé začátkem 14. minuty, kdy Slezan hrál početní výhodu. Těsně za modrou napřáhl Cienciala a lehká teč DAVIDA KLIMŠI, která změnila dráhu letu kotouče, znamenala vedení 1:0.

Vedení Frýdku-Místku však bohužel mělo poměrně jepičí život. na konci patnácté minuty objel Danečkovu klec PETR MRÁZEK, obrana soupeře mu poskytla až příliš prostoru a hostující útočník naprosto precizně zvedl touš do horní části branky - 1:1.Ještě hůř mohlo být pro Slezany v posledních vteřinách úvodní periody, kdy znovu Mrázek střelou zápěstím orazítkoval břevno Danečkovy branky.

Hosté však udeřili začátkem druhé části hry, kdy na levém kruhu bleskurychle zakombinovali a puk si mezi kruhy našel zcela volný JAN WASSERBAUER, jenž neměl problém skórovat. Domácí měli urputnou snahu s nepříznivým stavem něco udělat a především možnosti Michala Kovařčíka či Adama Rufera byly z kategorie vyložených. Třebíč v těchto momentech držel nad vodou vynikající gólman Pavel Jokel.

Pět minut před závěrem druhé dvacetiminutovky logicky zafungoval okřídlený slogan "nedáš-dostaneš". Do pásma si nabruslil Radim Zohorna, jehož pokus Lukáš Daneček dokázal pokrýt, ale proti dorážce všudybyla PETRA MRÁZKA už byl domácí strážce svatyně naprosto bezmocný.

Frýdecko-místečtí ani za nelichotivého stavu rozhodně nerezignovali, stále se sympaticky prali o lepší výsledek, ale zřejmě rozhodující úder inkasovali ve 47. minutě, kdy hrála Třebíč další početní výhodu. V předbrankovém prostoru se nejlépe orientoval RADIM ZOHORNA, který pohotově zvedl puk nad Danečkovo rameno a zvýšil už na tříbrankové vedení.

Deset minut před koncem zkusil ještě rozproudit publikum a své spoluhráče Tadeáš Jaroš, jenž svedl pěstní souboj s Patrikem Kochem. Frýdecko-místecký útočník na body jednoznačně vyhrál, ale po hříchu to byla jediná výhra domácích v rámci středečního souboje.