14.kolo, pondělí 21.10.2024, hala Polárka
1:4
0:1, 1:0, 0:3
HC Frýdek-Místek

Švancara - Hrbas, Výtisk, Haman, Š. Havránek, Homola, Zbořil - Ramik, Macháček, Kozlík - Matiaško, R. Veselý, Kucsera - Svačina, Haas, Cedzo - Pindel, Ćmiel, Konečný. Trenér: Martin Hrnčár.

VHK ROBE Vsetín

Lukáš - Stříteský, Zahradníček, Ondračka, Staněk, Smetana, Jenáček, Teper - Rob ml., Klhůfek, Jonár - Hrňa, Prokeš, Jandus - Jar. Brož, Dědek, Šmerha - Hořanský, Matějček, Š. Bláha. Trenér: Jiří Weintritt.

Branky
33. Ramik (Š. Havránek)
13. Jandus (Šmerha, Sříteský), 48. Jandus (Jenáček, Hrňa), 51. Jar. Brož (Šmerha, Teper), 59. Jandus (Hrňa)
Statistiky
Vyloučení: 3:2
Využití: 0:1
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 20:33 (7:16, 7:10, 6:7)
Zblokované střely: 5:8
Vhazování: 22:39
Rozhodčí: Cabák, Gebauer – Peluha, Frais.
Diváci: 1008
Ohlasy

Martin Hrnčár (trenér HC Frýdek-Místek): Je to jednoduché, bojovnost zkrátka nestačí. Musíme k tomu přidat i ten hokejovým um a kvalitu. Hlavně pak plnit úkoly, na které jsou hráči před utkáním připravení. Víme, co Vsetín hrál v první třetině. V této sezoně to byl první soupeř, který nás předčil úplně ve všem. Naštěstí jsme ten jejich obrovský tlak dokázali zvládnout. Tady musím dát Vsetínu obrovský kredit. Takovouhle první třetinu proti nám ještě nikdo nevybali. To bylo něco neuvěřitelného. Ale ustáli jsme to, zvládli jsme obranu, gólman pochytal a ve druhé třetině dokonce dokázali vyrovnat hru. Zavřeli jsme soupeře v pásmu a podařilo se klukům i vyrovnat. Máme pak dvě šance na otočení zápasu, jenže je tam laxnost a nedůraz. No a tu třetí třetinu je asi zbytečné vůbec komentovat. Individuální chyby, asi k tomu nemám co více dodat.

Jiří Weintritt (trenér VHK Vsetín): Myslím si, že jsme tu měli velmi dobrou první třetinu, kdy jsme si vypracovali mnoho příležitostí. Bohužel jsme z toho všeho vytěžili pouze jeden gól. V té druhé jsme si mysleli, že to půjde stejně, jako v té první, ale nebylo tomu tak. Domácí na svém výkonu přidali a po naší velké chybě dokázali i vyrovnat. Pak jsme se klepali o to, aychom neinkasovali druhou branku. Ve třetí části jsme navázali na tu první. Už v šatně jsme klukům říkali, abychom na ledě nelítali a jen si na tu svou šanci počkali. Tohle se nám pak vyplatilo, takže tou trpělivostí jsme vstřelili další tři góly a utkání rozhodlo v náš prospěch.