13.kolo, sobota 19.10.2024, hala Polárka
2:4
1:1, 1:2, 0:1
HC Frýdek-Místek

Petrík – Š. Havránek, Haman, Zbořil, Homola, Výtisk, Hrbas, Andrle – Kucsera, R. Veselý, Matiaško – Cedzo, Haas, Svačina – Šilar, Macháček, Ramik – Konečný, Pindel. Trenér: Martin Hrnčár.

HC RT TORAX Poruba

O. Bláha – Nilsson, Ježek, Gutwald, Westlund, A. Sedlák, Doudera, Bartko – Střondala, Roman, Razgals – Kotala, Šoustal, Christov – Berisha, Vachovec, Gřeš – Klímek, Krenželok, O. Šedivý. Trenér: Jiří Režnar.

Branky
7. Kucsera (R. Veselý, Matiaško), 25. Haas (Cedzo)
18. Christov (Střondala, Šoustal), 25. Westlund (Razgals, O. Roman), 37. Vachovec (Klímek, Nilsson), 59. Kotala (Westlund, Gutwald)
Statistiky
Vyloučení: 1:2
Využití: 0:1
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 22:29 (5:13, 7:8, 11:7)
Zblokované střely: 20:9
Vhazování: 34:25
Rozhodčí: Zavřel, Šico - Peluha, Hanzlík
Diváci: 1125
Ohlasy

Martin Hrnčár (trenér HC Frýdek-Místek): První třetina byla v podobném duchu, jako nedávný duel v Pardubicích. Měli jsme velký respekt k soupeři, který má ohromně kvalitní tým, vyrovnané čtyři lajny. Je bruslařsky i technicky velmi zdatný. Hosté měli ze začátku převahu. Dokázali jsme zachytávat prostor hlavně ve středním pásmu, Roman Petrík výborně zavřel branku. Převzali jsme poté iniciativu, byly tam šance, jednu se povedlo využít. Druhá část byla nahoru-dolů. Jako přes kopírák se opakovaly Pardubice. Začali jsme být lepší, byli jsme častěji na puku, vytvářeli si šance. Povedlo se skórovat, jenže soupeř rychle srovnal a pak i otočil. Ve třetí třetině jsme tušili, že stačí jeden gól a jsme zpátky ve hře. Udělali jsme hodně dobré práce, zavřeli Porubu v pásmu. Zasloužili jsme si vyrovnat, tlak byl i během power-play. Soupeř trefil prázdnou branku a bere body.

Jiří Režnar (trenér HC RT TORAX Poruba 2011): Derby před zápasem nikdy nezná vítěze. Je třeba připomenout, že domácí byli oslabeni o několik důležitých hráčů, to ale nemění nic na tom, že Frýdek hrál velmi dobře. V první třetině jsme si vytvořili tlak, měli jsme nějaké šance. Od druhé třetiny nás soupeře zatlačil, hra byla trošku neurovnaná. Ve třetí části to bylo o tom, že kdo dá gól, dotáhne zápas k výhře. Naštěstí jsme to dotáhli.