4.kolo, pondělí 23.9.2024, hala Polárka
3:4
0:1, 2:2, 1:1
HC Frýdek-Místek

Petrík - Š. Havránek, Haman, Zbořil, Pacalaj, Výtisk, Hrbas, Homola - R. Veselý, Haas, Svačina - Cedzo, Marosz, Kucsera - Ostřížek, Macháček, Ramik - Kozlík, Šilar, Matiaško. Trenér: Martin Hrnčár.

HC Slavia Praha

Hölsä - Gaspar, Holý, Hrdinka, Veber, Stejskal, Kočí - M. Beran, Přikryl, Strnad - Zvagulis, Šťovíček, Novák - Slavíček, Slavík, Průžek - Havrda, Polák, Smola. Trenér: Aleš Totter.

Branky
24. Svačina (Haas), 25. Ostřížek (Zbořil), 49. Ramik (Ostřížek, Haman)
19. Šťovíček (Novák), 21. Strnad (Přikryl, M. Beran), 32. Strnad (M. Beran), 55. Novák (Zvagulis, Holý)
Statistiky
Vyloučení: 6:5
Využití: 1:1
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 35:30 (6:10, 15:15, 14:5)
Zblokované střely: 8:3
Vhazování: 42:26
Rozhodčí: Šudoma, Grygera - Otáhal, Bezděk
Diváci: 753
Ohlasy

Martin Hrnčár (trenér HC Frýdek-Místek): Na základě výsledku bych měl být kritický, určitě nejsme s výsledkem a s první třetinou spokojeni. Myslím si, že ta pak udála nějaký ráz naší hře, která nebyla vůbec ideální. Od té druhé třetiny se to výrazně zvedlo, podařilo se nám dvakrát vrátit se do zápasu, ale bohužel jsme dostali zbytečný čtvrtý gól v oslabení. Pak jsme se v závěru snažili silou moci opět vyrovnat, šance tam byly, nastřelili jsme břevno a tyčku. Asi se nám trochu vymstil ten úvod zápasu, kdy jsme nebyli tak aktivní, jak jsme být chtěli. Chyběl tam pohyb a důraz v osobních soubojích hlavně v prostorech před soupeřovou bránou. Tohle asi tento zápas rozhodlo. Nedá se nic dělat, věřili jsme, že ten zápas dáme. Už za dva dny nás čeká další těžký soupeř, my se na něj musíme dobře připravit.

Aleš Totter (trenér HC Slavia Praha): Oba týmy začaly s respektem, hrál se hodně opatrný zápas v první třetině. My se pak dostali do vedení, které jsme z kraje druhé třetiny ještě navýšili. Bohužel jsme náskok během chvilky ztratili. Nebylo to však z nějakého tlaku domácích. Na ten vývoj jsme pak dokázali zareagovat, drželi jsme se dál v zápase a znovu uskočili o ten gól. Řekl bych, že právě o ten jeden gól jsme byli šťastnější. Ten tým si na sebe zvyká, takže tady ty zápasy o gól jsou pro nás strašně důležité. První polovina utkání byla hodně zodpovědná, ta druhá naopak otevřená. Domácí jsou silový tým a jednoduše dávali puky směrem k bráně. Každopádně jsme rádi, že vezeme z venku tři body, ale potřebujeme hodně věcí zlepšit. Teď nás čeká ve středu odpočatý Chomutov. Máme to daleko domů, ale musím poděkovat za přivítání a za to, jak jste se k nám tady chovali. Výborný servis od začátku až do konce, moc si toho vážíme. Opravdu děkujeme.