3.kolo, sobota 21.9.2024, ZS Moravské Budějovice
0:3
0:0, 0:2, 0:1
SK Horácká Slavia Třebíč

Mičán – E. Mareš, Bořuta, Stehlík, Vodička, Furch, Böhm, Kroupa – Psota, Bittner, Dočekal – V. Brož, Michálek, Ferda – M. Svoboda, Lichanec, Vodný – Michalčuk, Malý, To. Svoboda. Trenér: David Dolníček.

HC Frýdek-Místek

Petrík – Haman, Š. Havránek, Pacalaj, Zbořil, Hrbas, Výtisk, Homola – Svačina, Haas, R. Veselý – Kucsera, Marosz, Cedzo – Ramik, Macháček, Ostřížek – Matiaško, Šilar, Kozlík. Trenér: Martin Hrnčár.

Branky
24. Kozlík (Šilar, Matiaško), 26. Haman (Kozlík, Matiaško), 60. Výtisk
Statistiky
Vyloučení: 1:3
Využití: 0:0
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 36:20 (8:7, 11:9, 17:4)
Zblokované střely: 25:8
Vhazování: 34:27
Rozhodčí: Wagner, Horák - Kotlík, Brož
Diváci: 548
Ohlasy

David Dolníček (trenér Horácké Slavie Třebíč): Mě se po prohře zápas nehodnotí úplně nejlíp. Když to shrnu, tak v první třetině nám nešla rozehra odzadu, pod tlak jsme dostávali sami sebe špatnými rozhodnutími, špatnou technikou hole, pomalým přechodem dopředu a také jedním oslabením. Soupeř měl jednu - dvě nepříjemné šance, které chytil Honza Mičán. Pak jsme apelovali na hráče, aby všechno zrychlili, včetně pohybu. Možná z té velké snahy jsme dvakrát propadli. Štěstí se nám teď nějak vyhýbá, jednou jsme si sami srazili puk do brány a u druhého to bylo špatné rozhodnutí. Zvedli jsme se přesilovými hrami, které si myslím, že jsme sehráli dobře, ale dneska, jak se říká, i kdybychom hráli do půlnoci, tak tak asi ten gól nedáme. Viz šance Martina Dočekala v poslední minutě. Ohledně přesilovek si myslím, že jsme hráli dobře, kluci měli chuť, chtěli s výsledkem něco udělat, ale bohužel nám nebylo přáno. Asi je dobře, že se hraje hned v pondělí, budeme se hned chystat na dalšího soupeře a nemusíme se v tom nějak dlouho pitvat. 17:4 na střely ve třetí třetině. Buď měl brankář hostů velkou formu, nebo jsme my neměli střelecké štěstí. Důkazem toho byl poslední gól do prázdné brány, puk by šel šest metrů vedle, ale trefí nás do kalhot a skončí v bráně. Tohle na nás teď nějakým způsobem sedí a nám nezbývá nic jiného, než se z toho pokusit zmátořit hned v pondělí.

Martin Hrnčár (trenér HC Frýdek-Místek): Dnes proti nám stál fantastický soupeř, velmi zkušený, kvalitní. První třetina byla vyrovnaná, lepší nástup měli domácí. Zvládli jsme to a vrátili se do hry. Povedla se nám druhá třetina, kde rozhodly dva momenty. Jednak dva naše rychlé kontry, kdy jsme dali dva slepené góly. Za druhé naše dlouhé oslabení, kdy jsme dvakrát seděli za katrem. Soupeř měl spoustu střel, ale naše čtyřka to ubránila velmi obětavě, a výborně zachytal Roman Petrík. To, co nám pomohlo doma s Prostějovem, tedy výkon Patrika Švančary, dnes zopakoval Roman, který byl mužem zápasu, když vychytal všechny tutovky, kdy jsme předtím občas selhali v obraně. Třetí třetina už byla na jednu branku, konkrétně na tu naši. Hodně jsme se zatáhli, začali jsme se bát o výsledek, začali jsme pouštět modrou čáru. Hraje se ovšem na góly, a takový zápas nám může pomoct v dalším pokračovaní. Za výhru jsem moc rád, byť přiznávám, že jsme určitě nebyli lepším týmem. Dnes to bylo především o pracovitosti a bojovnosti!