přípr., úterý 3.9.2024, hala Polárka
5:3
0:2, 2:0, 3:1
HC Frýdek-Místek

Švančara - Š. Havránek, Haman, Zbořil, Hrbas, Výtisk, Andrle, Homola - Klimek, R. Veselý, Svačina - Ostřížek, Marosz, Kicsera - Haas, Macháček, Ramik - Kozlík, Šilar, Matiaško. Trenér: Martin Hrnčár.

HC ZUBR Přerov

Mokry - Krisl, Černý, Cubo, F. Němec, Pěnčík, Weinhold, Hanák - Březina, Jáchym, Zabusovs - Číp, Pechanec, Hradil - Ministr, R. Nemec, Mácha - Chludil, Pšurný, Hotěk. Trenér: Michal Mikeska.

Branky
35. Marosz (Haman), 39. Marosz, 44. Kucsera (Marosz), 55. Kucsera (Marosz, Ostřížek), 59. Svačina (Haas)
3. Jáchym (R. Černý), 16. Ministr (Mácha), 43. Ministr (Cubo, Nemec)
Statistiky
Vyloučení: 1:5
Využití: 1:0
V oslabení: 0:0
Rozhodčí: Cabák, Mrkva – Lederer, Smetková
Ohlasy

Martin Hrnčár (trenér HC Frýdek-Místek): Každé vítězství je důležité a my jsme rádi, že jsme dnes dokázali utkání zvrátit ze stavu 0:2 po naprosto nekoukatelém hokeji. Pro mě velká nespokojenost s předvedeným výkonem, ale spokojenost s přesilovkami a s tím, že jsme dokázali ten zápas otočit z nepříznového stavu. Více bych to asi rozebírat nechtěl, stále máme totiž na čem pracovat. Čeká nás poslední příprava, kdy se snažíme tu sestavu dostat do takového ideálního stavu. Věříme, že se nám to podaří už teď na Prostějov, pokud náhodou ne, tak se spojíme ke konci týdne a začneme pracovat na tom, abychom ten úvodní zápas proti poslednímu vítězi první ligy zvládli nejen důstojně, ale hlavně vítězně.

Michal Mikeska (trenér HC ZUBR Přerov): Zase jsme v přípravném utkání prohráli, kdy jsme nedokázali soupeře přetlačit v osobních soubojích, což si myslím, že hodně rozhodovalo. Domácí byli v tomhle silnější a získávali mnoho puků, my byli pasivní. Dlouho to vypadalo na to, že tady můžeme vyhrát. Měli jsme tu hezkou pasáž, kdy jsme hráli pěkně, bohužel jsme z toho nic nevytěžili. Poté se hra vyrovnala a domácí byli šťastnější.