přípr., čtvrtek 5.9.2024, hala Polárka
2:4
0:1, 0:2, 2:1
HC Frýdek-Místek

Petrík - Š. Havránek, Haman, Zbořil, Hrbas, Výtisk, Andrle, Homola - L. Klimek, Haas, Svačina - Ostřížek, Marosz, Kucsera - Cedzo, Macháček, Ramik - R. Veselý, Pindel, Apolenář. Trenér: Martin Hrnčár.

LHK Jestřábi Prostějov

Kavan - Babka, Zdráhal, Poledna, Klimíček, Krejčí, Šidlík, Studený - J. Veselý, Kindl, Karabáček - Illéš, Honejsek, Pilař - Kučera, Ekrt, Jiránek - Tomeček, Jenčovský, Korčák - Skuhrovec. Trenér: Martin Janeček.

Branky
50. Cedzo (Zbořil, Svačina), 52. Ostřížek (Marosz, Haman)
12. Klimíček (Illéš, Honejsek), 23. Kindl (Kučera), 32. Jiránek (J. Veselý, Klimíček), 60. Karabáček (Zdráhal)
Statistiky
Vyloučení: 5:4
Využití: 1:1
V oslabení: 0:0
Rozhodčí: Mrkva, Šutara – Konvička, Vojtášek
Ohlasy

Martin Hrnčár (trenér HC Frýdek-Místek): Musím říct, že první třetina byla po velmi dlouhé době z naší strany vydařená. Byli jsme aktivnější, soupeře jsme do při zakládání do ničeho nepouštěli. Byla tam aktivita v útočném pásmu i při zakončení. Výborně jsme hráli hlavně ve středním pásmu. Myslím si, že po té první třetině jsme mohli být spokojeni. Pak přišel takový nešvar. Z toho výkonu jsme totiž upustili a Prostějov má natolik zkušený tým, který toho dokázal využít. Začali jsme dělat zbytečné individuální chyby, drželi jsme puky, špatně jsme řešili herní situace a dostávali se tím pod tlak. Samozřejmě toho soupeř využil. Ve třetí části jsme se znovu vrátili nejen těmi vstřelenými góly, ale také i předvedenou hrou. Začali jsme zvládat rozehrávku pod tlakem a přechody do útočného pásma. Dali jsme dvě branky, využili přesilovku, jenže v power play jsme pak inkasovali. Zkusili jsme to, ale jak jsem již řekl, první a třetina byla taková, jakou si já představuji. Možná bych k tomu ještě přidal závěrečných šest minut druhé části. Je to ale stále pořád dokola, hokej se hraje šedesát minut.

Martin Janeček (trenér LHK Jestřábi Prostějov): My jsme přijeli hlavně odehrát výbornou generálku. Co bylo pro nás strašně důležité, tak to byl náš předvedený výkon. Jako bonus si odsud odvážíme vítězství, což je pro nás strašně cenné pro sebevědomí do soutěže. Takže tohle jsou dvě velmi cenné věci. Musím také pochválit domácí, kteří za stavu 0:3 nesložili zbraně a udělali z toho výborný zápas. Pro oba trenéry z dnešního duelu vyplynulo spoustu cenných informací, které nám určitě prospějí do začátku soutěže.