Technika Brno obrala o body Frýdek-Místek. Ten se v koncovce trápil.
Reportáže
28., pátek 18.12.2015,
3:2
2:0, 0:1, 1:1
VSK Technika Brno
Jekel – Habrovec, Navrátil, Sedlák, Strýček, Zbořil, Havíř, Kubeš, P. Brzobohatý, Čtvrtníček, Látal, Benýšek, Boček, Piskoř, M. Brzobohatý, Polesný, Kadlec, Jurča. Trenér: Roman Kaňkovský
HC Frýdek-Místek
Šimboch (21. Daneček) – Dresler, Jeník, Heider, Kowalczyk, Matyáš, Fišera, Kvapil, Polák, Franek, Piecha, Sonnek, Klimša, Kovarčík, Samiec, Cienciala, Meidl, Růžička, Luka, Jaroš Trenéři: Mgr. Jiří Juřík a Marek Malík, vedoucí: Martin Kurajský
Statistiky
Branky: 3. Látal (Piskoř, Habrovec), 15. Jurča (Benýšek), 58. Piskoř (trestné střílení) – 31. Kovarčík (Dresler, Kvapil), 55. Jaroš (Sonnek, Heider) Vyloučení: 4:5, využití: 1:0
Ohlasy
Mgr. Jiří Juřík: „Zápas pro nás nezačal dobře, když jsme při prvním vyloučení inkasovali. Hru jsme potom vyrovnali a byli dokonce i lepší, ale dnes nás zradila koncovka. Hráči podali dobrý výkon, ale nestálo při nás ani štěstí, když jsme trefili čtyři krát v zápase tyčku a spoustu šancí i přes velký nápor nevyužili. O našem nezdaru rozhodly některé individuální chyby. Jednu takovou dokázali domácí v závěru utkání potrestat z trestného střílení.“

K poslednímu utkání před Vánocemi zavítali frýdecko-místečtí hokejisté na led čtvrté Techniky. Ta v předešlých dvou zápasech nedokázala proti hráčům od řeky Ostravice ani jednou skórovat. Družinu v červenobílých dresech vedl společně s Jiřím Juříkem i Marek Malík.

Aktivněji vstoupili do hry frýdecko-místečtí, kteří několikrát ohrozili Jekela. Ten jejich pokusům odolal. Ve třetí minutě se poprvé vylučovalo a za katr putoval Martin Piecha. Jeho pobyt na trestné lavici skončil již po dvanácti vteřinách, když Habrovec napřáhl od modré a po několika odrazech se puk dostal na hůl Ondřeje Látala, který překonal Šimbocha a ukončil tak střelecký půst proti našemu celku. Domácí byli úvodní brankou povzbuzení a i nadále si vytvářeli šance. Velkou šanci Techniky si připravil Jurča, jehož pokus musel Šimboch pracně likvidovat. S koncem desáté minuty se měl na hokejce vyrovnání Radek Meidel, ale po Růžičkově přesné přihrávce orazítkoval horní tyč domácí branky. Vyrovnání bylo blízko, ale Jekel držel čisté konto i proti těm nejvyloženějším šancím. V polovině patnácté minuty ovšem vyrobila hostující obrana hrubku v obranném pásmu, čehož dokázal využít Petr Jurča, který propálil Juraje Šimbocha a poslal domácí Techniku do dvoubrankového náskoku. Náskok v podobě dvou gólů dával na hokejky domácích větší klid. V další šanci se objevil Michal Brzobohatý, kterému naservíroval puk Jurča, ale strážce frýdecko-místecké branky tentokrát uspěl. Závěr úvodní třetiny byl opět v režii domácích, kteří po vyloučení Klimšy hráli druhou přesilovou hru, kterou rozdělila siréna mezi první a druhou části hry.

Do druhé třetiny nastoupili frýdecko-místečtí bez vyloučeného Klimšy a s Lukášem Danečkem v brance, který nahradil Juraje Šimbocha. Domácí ve zbytku hry s jedním hráčem v poli navíc zaměstnali i Danečka, který jejich pokusům čelil statečně. Ve třiadvacáté minutě se poprvé otevřela trestná lavice domácím, kde zamířil Látal, který v závěru jeho trestu mohl děkovat brankové konstrukci, která zastavila Klimšovu ránu. Hostující družina přidávala na tempu a vynutila si další nedovolený zákrok Brna. Zbořil vyfasoval trest za hákování, jenže ani druhá hra v početní výhodě snížení nepřinesla. Při hře v pěti na obou stranách musel Daneček vytáhnout dobrý zákrok proti Látalovi. Jen pár vteřin po vstupu do druhé poloviny zápasu měl vyloženou šanci na hokejce Vladimír Luka, který netrefil poloprázdnou branku Jekela. Vzápětí se dostal kus černé gumy mezi kruhy, kde byl připravený Ondřej Kovařčík a ten se svým zakončením neváhal a snížil na rozdíl jedné branky. Po kontaktní brance přišla další chyba v obranné třetině Frýdku-Místku, ale z té naštěstí nic vážného nebylo. Do úniku se mohl dostat David Klimša, kterému přihrál Martin Piecha, ale prvně jmenovaný byl až moc rychlý a skončil v ofsajdu. Frýdečtí se v závěru druhé tercie snažili o vyrovnání, ale toho se do závěru třetiny nedočkali.

Do závěrečné třetiny vstoupili aktivněji hostující hráči, ale na Jekela si nepřišli. Ten si připsal hned několik důležitých zákroků. Domácí nedokázali využít zkrácenou dvojnásobnou početní výhodu. Vyrovnat mohl Jiří Polák, ale o tom, že domácí branková konstrukce stojí na svém správném místě, se přesvědčili všichni, když zazvonila podruhé v zápase horní tyč! Na druhé straně mohl skórovat Brzobohatý, ale jemu se nepodařilo poslat puk do branky. Po této šanci se hra rychle přesunula před branku Jekela, který fantastickým zákrokem zamezil Jarošovi ve vyrovnání, když mu stačilo zasunout puk do prázdné branky, ale skok domácího brankáře mu v tom zabránil. S přibývajícím časem to byli frýdecko-místečtí, kteří přidávali na aktivitě. Tlak červenobílých vyvrcholil na začátku 55.minuty, kde si za modrou sjel Tadeáš Jaroš, který svou dělovkou propálil brněnského brankáře – 2:2. Tlak hostujícího týmu po vyrovnání ještě více zesílil a brankář Techniky se tak musel činit. Závěr utkání přinesl vyloučení na domácí straně, ale ve vlastním oslabení pláchl hostujícím hráčů Dominik Piskoř, který byl v závěru své sólo akce zahákován a s nařízeným trestným střílením si poradil bezchybně a vrátil Technice zpátky vedení. Po inkasované brance zkusili ve zbytku početní výhody svěřenci Jiřího Juříka hru v šesti, ale ta i přes drtivý nápor vyrovnání nepřinesla.

Hokejisté Frýdku-Místku nezvládli zápas 28. kola třetí nejvyšší domácí soutěže a z ledu brněnské Techniky se vrátili s prázdnou. O nezdaru rozhodl závěr zápasu, ve kterém ujel ve vlastním oslabení Dominik Piskoř, který z následného trestného střílení rozhodl o výhře svého týmu 3:2.

Poslední zápas roku 2015 odehrají hokejisté Frýdku-Místku v úterý 29. prosince, kdy na domácím ledě přivítají od 18 hodin celek SK Karviná.