5. třída sezona 2017/2018
Články - Mladší žáci
V soutěži liga mladších žáků startovali hokejisté 5. třídy HC Frýdek-Místek. Hráči pod taktovkou Lubomíra Klosíka, Michala Boboka a Tomáše Lednického se v základní části soutěže utkali...

s Metropolii Silesia, Třincem, Porubou, Havířovem, Českým Těšínem, Karvinou, Opavou, Orlovou a Vítkovicemi.

Na úvod soutěže čekal na hráče zápas s Porubou, se kterou odehráli hráči vyrovnaný zápas se šťastným koncem pro mladé rysy, kteří i přes závěrečný nápor soupeře, který dotahoval, co mu síly stačily, uhájili vítězství. Druhé kolo soutěže odehráli hráči na ledě Metropolie Silesia, kde dokázali zvítězit 5:2. Po úspěšném vstupu do soutěže ovšem přišly hned tři zápasy, ve kterých mladí rysi marně usilovali o bodový zisk. (doma Metropolia Silesia 4:7, doma Karviná 3:4 a v Třinci 9:5). Po třech porážkách v řadě se hráči oklepali a dokázali zase oni vyhrát tři zápasy v řadě. Nejprve si smlsli na Českém Těšíně 9:6 v domácím prostředí a poté urvali plný počet bodů v Porubě 9:3 a v Havířově 5:1. Po této bodové šňůře přišla tvrdá lekce z produktivity. Orlovští hráči vyučovali hokej v hale Polárka. Domácímu týmu natočili pořádně hořkou dvanáctku (2:12). V desátém kole to byli zase hráči vedení Lubomírem Klosíkem, Michalem Bobokem a Tomášem Lednickým, kteří nadělovali. S Havířovem padlo 18 branek a šťastnějším týmem byli Frýdecko-Místečtí, kteří zvládli dovršit desítku. Havířov se domů vrátil bez bodu, když padl 10:8. Za další tři dny Polárka zažila další demolici. Opava řádila a vyhrála 15:3. Ani v dalších zápasech nebyla o góly nouze. V den, kdy si Česká republika připomíná Den boje za svobodu a demokracii (17. listopad), bylo opět hodně veselo. Rysi v Karviné neměli žádné slitování a domácím naložili 14 gólů. Měsíc prosinec se hráčům v červenobílých dresech na hřišti soupeře nevydařil. Vše odstartovali odvetným zápasem na ledě Orlové, kde byla k vidění další přestřelka těchto soupeřů. Frýdek-Místek se vrátil s nepořízenou, když prohrál 10:9. Karvinské béčko si nepočínalo ani v odvetě moc dobře.Dvacet kousků v síti soupeře už byl pořádný úlovek. V zápase nejvíce zářil Jan Ostřížek, který zaznamenal 15 kanadských bodů (11+4). Po gólové nadílce čekaly na hráče poslední dva zápasy v základní části soutěže. Z obou zápasů se nepodařilo získat ani bod a tak hráče čekala skupina o konečné umístění v soutěži.

Tu začali rysi domácím utkáním proti Přerovu, proti kterému zvítězili 7:5. Další boj o body ve skupině čekal na hráče v Prostějově, odkud rysi dovezli bod za remízu 4:4. Ve třetím kole nadstavbové skupiny se ve Frýdku-Místku hokej proměnil v házenou a obavy místních zapisovatelů byly oprávněné. V zápise o utkání je 24 kolonek pro góly a domácí jich nasázeli do sítě soupeře třiadvacet. Nejvíce se bodově prosadili Jan Ostřížek 11 bodů (9+2) a Filip Bongilaj 5 bodů (5+0). Další vítězná přestřelka byla k vidění v hale Polárka proti Černým Vlkům, kteří byli dalším soupeřem našich hokejistů. V odvetných zápasech dokázali hráči 5. třídy zvítězit pouze v jednom jediném zápase, kdy se postavili do cesty Studénce. Ta nestačila na naše hráče ani podruhé. Tentokrát byl pro našeho soupeře výsledek daleko příjemnější 8:4.

Frýdecko-Místečtí hokejisté 5. třídy v sezoně 2017/2018 dokázali ve skupině o umístění obsadit 7. místo. V základní části měla družina vyrovnanou bilanci 20 zápasů 10-0-10. V nadstavbové skupině odehráli hráči 8 utkání s bilancí 4-1-3.