6. třída odehrála výbornou sezonu. V nadstavbové části skončila na 3. místě
Články - Mladší žáci
Hokejisté 6. třídy v sezoně 2017/2018 zářili, když v základní části porazili i takové soupeře, jako jsou Vítkovice či Třinec. V nadstavbové části soutěže prohráli pouze ve třech zápasech.

Tomáš Snášel, Vojtěch Trnka a Tomáš Muroň stáli v uplynulé hokejové sezoně na lavičce hráčů 6. třídy. Ta si nejen v základní části soutěže, ale rovněž i v nadstavbové skupině vedla znamenitě.

K úvodnímu zápasu soutěže zajížděli hráči na led do Karviné, kde si otevřeli střelnici. Karvinští i přes veškeré své úsilí nenašli cestu ke vstřelení branky. Frýdecko-Místečtí vyhráli vysoko 11:0. Druhý zápas byl prvním domácím a do haly Polárka zavítali Oceláři z Třince. Druhý zápas skončil dalším vítězstvím mladých rysů. Po dvou výhrách přišla první bodová ztráta a to na ledě Orlové, kde naši hráči podlehli mladým Orlům 4:3. Měsíc září zakončili rysi v Karviné, kde se potkali s karvinským béčkem. K vidění byla další kanonáda v podání Frýdku-Místku, který doslova zdemoloval domácí. Tentokrát byl výsledek ještě krutější 17:1. V zápase si připsal Jan Muroň, Tomáš Bobok a Jakub Indrst hattrick, po dvou brankách přidali Jan Čagala a Jan Deseyve. Dále se tehdy na vítězství podíleli gólově Nikola Špačková, Matěj Kubiesa, Jiří Eliáš a Dávid Badžgoň.

Velké překvapení přivezli hráči ze zápasu 10. kola. To odehráli na ledě Vítkovic, kde všichni čekali těžké utkání, ale to ovládli hráči ze severovýchodního koutu republiky a plný bodový zisk okořenili čistým kontem. Vítkovice padly na vlastním ledě 7:0. Další zápas čekal hráče 6. třídy hned za tři dny. Do Frýdku-Místku zavítali hráči Poruby, ale ti na tento zápas nebudou vzpomínat v dobrém. V Polárce vyfasovali debakl 16:2. Na vysokém vítězství se bodově podíleli Jan Muroň 6 (3+3), Jan Ostřížek 5 (5+0), Adam Gebauer 3 (1+2), Jakub Indrst 2 (2+0), Daniel Škola 2 (2+0), Tomáš Bobok 2 (1+1), Jan Čagala 2 (1+1), Tomáš Matušík 2 (0+2), Dávid Badžoň 2 (0+2), Marián Harig 1 (1+0).

Ani v dalších zápasech se s tím střelci v barvách Frýdku-Místku nepárali. Ve třech zápasech se prosadili jedenadvacetkrát (4:3 Karviná, 9:4 Třinec, 8:0 Havířov). Řádění střelců pokračovalo i v odvetném utkání s béčkem Karviné. To si odvezlo z Polárky výprask 18:1. Kanadské body za vítězství si připsali Dávid Badžgoň 5 (4+1), David Deseyve 4 (2+2), Nikola Špačková 3 (2+1), Adam Gebauer 3 (2+1), Filip Veselý 3 (1+2), Jan Muroň 3 (1+2), Jakub Indrst 3 (1+2), Tomáš Bobok 3 (1+2), Tomáš Matušík 3 (0+3), Jiří Eliáš 1 (1+0), Daniel Škola 1 (1+0), Peter Holéczy 1 (1+0), Marián Harig 1 (1+0). Ve zbývajících sedmi zápasech základní části sbírali hráči další vítězství. Nestačili pouze na Metropolii Silesia a Orlovou. Oba soupeři mladých rysů zvítězil 7:5.

Hokejisté 6. třídy HC Frýdek-Místek se bez problémů probojovali do nadstavbové skupiny týmů z Moravskoslezského a Olomouckého kraje. Postupně se utkali s Krnovem – mládež, Šumperkem, Orlovou, Třincem, Vítkovicemi, Opavou, Uničovem, Olomoucí a Novým Jičínem.

Na svěřence trenérů Snášela, Trnky a Muroně čekalo dalších deset zápasů a to proti týmům, se kterými se v základní části soutěže nepotkali. Pouť začali hráči na ledě Olomouce, kde bylo k vidění celkem14 branek a Frýdecko-Místečtí se radovali z vítězství 10:4. Po jasné výhře na hřišti soupeře přijel do Frýdku-Místku soupeř z Krnova a v nadstavbové skupině naši hráči ztratili první body. Krnov zvítězil těsně 5:4. Po tomto klopýtnutí se hráči rychle vrátili na vítěznou vlnu a v následujících čtyřech zápasech pokaždé vyhráli (v Šumperku 5:4, doma Uničov 9:3, v Novém Jičíně 6:2, doma Olomouc 9:4). Po posledním vyhraném zápase odcestovali hráči k odvetnému utkání do Krnova, kde chtěli odčinit nezdar z prvního utkání. Jenže to se jim nepodařilo a znovu to byl soupeř, který se radoval z výhry, a opět to bylo 5:4. Březnova závěrečná porce tří soutěžních zápasů měla jednu kaňku a to když se nepodařilo vyhrát v Uničově. Oba domácí zápasy zvládli hráči bez problémů.

HC Frýdek-Místek – HK MD Šumperk 6:1

HC Uničov – HC Frýdek-Místek 4:2

HC Frýdek-Místek – HK Nový Jičín 6:3

Hokejisté 6. Třídy HC Frýdek-Místek zvládli odehrát sezonu 2017/2018 velmi dobře. V základní části odehráli 21 zápasů s bilancí 16 – 2 – 3. V nadstavbové části se hráči rovněž neztratili, když v deseti zápasech nestačili pouze třikrát na svého soupeře.