48. kolo WSM Ligy: Frýdek-Místek vyjíždí na Kladno!
Preview k zápasu
Pár kol před koncem základní části WSM Ligy bude Frýdek-Místek bojovat na ledě Kladna o důležité body, které by mohly pomoci k celkovému postupu do osmifinále Play-Off. Utkání začíná 1. 2. 2017 od 18:00!

Rytíři Kladno

Středočeši usilují o návrat mezi elitu do extraligy. Jejich plány nevypadají vůbec špatně, protože se v současné době nacházejí na třetí pozici v tabulce. Navíc mají stejně bodů, jako druhá Jihlava. V současné době jsou na tom Rytíři velmi dobře, jelikož vyhráli 14 z posledních 16 utkání.

Poslední utkání odehráli Kladenští na ledě předposlední Kadaně. První třetina nabitého zápasu skončila výsledkem 2:2, který platil až do úvodu třetího dějství. Ve 43. minutě vsítil vítězný gól Jiří Burger, který ukončil utkání za stavu 2:3.

Nejproduktivnějším hráčem domácích je Jiří Burger. Tento borec má na svém kontě 40 kanadských bodů (12 + 28). Kladenský brankář Lukáš Cikánek má 93,35% úspěšnost zákroků.

Vzájemné zápasy

Nejprve se oba týmy utkaly na konci září v Hale Polárce. Zápas plný očekávání přinesl krásný a atraktivní hokej. Bohužel pro Frýdek-Místek předvedlo Kladno o něco lepší hru a po zásluze si odvezlo tři body po výhře 0:2.

Další vzájemný zápas se odehrál ve středu Čech na úvod listopadu. Rytíři zničili svého soupeře poměrem 6:2. Góly za Frýdek-Místek vstřelili David Ciencala a Aron Chmielewski.

Ve třetím a dosavadně posledním vzájemném zápase byli všichni fanoušci svědky nádherného zápasu. Po skončení základní hrací doby svítil na ukazateli skóre stav 1:1. Prodloužení nepřineslo vítěze a tak přišly na řadu samostatné nájezdy. Frýdecký Hrňa proměnil hned dva nájezdy a získal pro Rysy bod navíc.

Sestavy z minulého kola

HC Frýdek-Místek:L. Daneček (Šimboch) – Adámek, Jank (A), Piegl, Štebih (A), Bartko, M. Jáchym, Michal Roman – Marek Růžička, Pechanec, Chmielewski – O. Kovařčík, Jašek, M. Kovařčík – Klimša (C), Cienciala, Miloš Roman – Franek, Jaroš, Christov.

Rytíři Kladno:Cikánek (Hanuljak) – J. Drtina, P. Hořava, Kehar, D. Růžička, Ulrych, Ptáček, Repe – J. Kloz, Burger, Tůma – Strnad, R. Přikryl, Jánský – Tenkrát, Kubík, Ton – Cetkovský, Gratton, Zikmund.