Dramatickou bitvu s Prostějovem rozhodl v prodloužení Klimša
Reportáže
To byly zase nervy! Frýdecko-místečtí už poněkolikáté neudrželi slibné vedení, když ve třetí třetině ztratili svůj náskok 3:1. Rozuzlení tak muselo přijít až v divokém prodloužení, jenž před dvoutisícovou návštěvou ukončil David Klimša. K udržení pátého místa v tabulce pak výrazně pomohl i Aron Chmielewski, který byl u všech čtyř domácích zásahů.
5., sobota 17.9.2016, Hala Polárka
4:3p
1:1, 1:0, 1:2 - 1:0
HC Frýdek-Místek
Šimboch (Daneček) – Roupec, Kania, Adámek, Jeník, Matyáš, Michal Roman, L. Doudera, Jank – Chmielewski, Cienciala, Luka – Klimša, Káňa, O. Kovařčík – Christov, M. Kovařčík, Kanko – Franek, Jaroš, Meidl.
LHK Jestřábi Prostějov
Kantor (Neužil) – Holík, Kvapil, Protivný, Kolář, Vokurka, Zadražil, Šafář – Luňák, Venkrbec, Rudovský – Novák, Moskal, Fiala – Krejčík, Šlahař, Korhoň – Augustin, Hozák.
Statistiky
Branky a nahrávky: 11. Franek (Kanko, Chmielewski), 27. Cienciala (Chmielewski, Luka), 48. Chmielewski (Cienciala, Luka), 63. Klimša (Chmielewski) – 4. Fiala (Holík, T. Kvapil), 51. Rudovský ( Novák, Holík), 56. Venkrbec (Holík, Luňák). Rozhodčí: Kašík - Novák, Wesley. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1 996. Střely na branku: 38:29. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:3, 4:3.
Ohlasy
Mgr. Jiří Juřík: „Už jsme z toho nešťastní, protože jsme kvůli naší nedisciplinovanosti zase soupeřům dovolili, aby se vrátil do utkání. Musíme se naučit zápasy vyhrávat v základní hrací době, je to už třetí zápas v řadě a my zkrátka musíme tenhle nešvar odstranit.“
Kamil Přecechtěl: „Byl to velice vyrovnaný zápas, oba týmy podali skvělý výkon. Bylo vidět, že my ani Frýdek nechtěl ztratit body, což nakonec vedlo k dělení bodů. Podle mě to byla pro diváky parádní podívaná. Ke konci zápasu už technických momentů ubývalo a přicházeli spíše ostřejší chvilky, to ale k hokeji patří.“

Na trefu Fialy v přesilovce odpověděl Franek

Utkání nezačalo pro domácí vůbec šťastně, už po čtyřiceti vteřinách totiž putoval na trestnou lavici Cienciala. Hru ve čtyřech frýdecko-místecká čtveřice ještě přečkala bez inkasované branky, po dorážce střely od modré čáry se ale prosadil Ondřej Fiala a zajistil Jestřábům vedení.

Vyrovnání rysů přišlo v jedenácté minutě, když se ke Korhoňovi připojil na lavici hanby Aleš Holík. Petr Kanko ze zadního mantinelu ideálně naservíroval kotouč před branku, kde stál Tomáš Franek, na jehož zakončení Pavel Kantor odpověď nenašel.

Zbytek početní výhody se už obešel bez gólu, poměrně blízko k němu byl Vít Christov, jenže Kantor svůj tým tentokrát podržel. Ve třinácté minutě dostal Frýdek-Místek opětovnou výhodu přesilové hry, Roupec střelou od modré ale neuspěl a Jestřábi se poté bez větších problémů ubránili. Dvě a půl minuty před sirénou se na útočný výlet vydal Bohumil Jank, Kantor jej však v osudný moment vychytal.

Jedinou branku ve druhé části zaznamenal Cienciala

V úvodu druhé části jako první vážněji zahrozil Chmielewski, jenž se protáhl přes obránce, ale před brankou kotouč do sítě rovněž nepropasíroval. V sedmadvacáté minutě se už v Polárce slavil gól na 2:1 - právě Chmielewski prodloužil Lukův pas do pravého kruhu Davidu Ciencialovi a ten konečně propálil Kantora podruhé.

Další minuty se nesly v poměrně klidném duchu, a to i přes domácí přesilovku, v níž byl prostějovský gólman téměř bez práce. Na těsném frýdecko-místeckém náskoku vzápětí nic nezměnily ani pokusy Rudovského, Jaroše či nebezpečného Kanka.

V čase 34:30 putoval na často obsazenou trestnou lavici zkušený útočník Lubomír Korhoň, domácí pětice ale jeho vyhození puku mimo hřiště nepotrestala, po přihrávce od Kanii totiž Ondřej Kovařčík narazil na Kantora, jenž záhy vychytal i Franka, Chmielewského a Jaroše. V poslední minutě prostřední periody pak selhali i Kanko s Ciencialou.

Vedení 3:1 nevydrželo, v prodloužení pak rozhodl Klimša

Třetí třetina byla z obou stran pořádně vypjatá, což pochopitelně rozproudilo emoce i mezi dvěma tisíci diváky. Ti v osmačtyřicáté minutě viděli třetí frýdecko-místecký zásah, o který se po perfektní Ciencialově přihrávce z rohu kluziště postaral polský forvard Aron Chmielewski.

Komplikace pro rysy nastaly kvůli faulu Víta Christova, jenž od sudích dostal čtyřminutový trest za vysokou hůl. Po polovině závěrečného dějství bylo sníženo, z nulového úhlu Šimbocha překvapil Jan Rudovský. V 56. minutě se početný kotel hostujících fandů dokonce radoval z vyrovnání: po pumelici od modré čáry rozvlnil síť domácí klece Matouš Venkrbec.

Zpět na stranu Frýdku-Místku mohl překlopit vedení David Cienciala, jenomže ten při dorážce Chmielewského pokusu nestihl včas zpracovat kotouč a nezasunul jej za Kantorova záda. Zápas pátého kola WSM ligy tak došel až do prodloužení, které ukončil David Klimša. Ten se vynořil zpoza hostující branky a střelou zápěstím propálil Kantora, který si na kotouč výrazně sáhl, ale v jeho cestě do branky nezabránil.