Frýdek-Místek opět naděloval, tentokrát přestřílel Kopřivnici!
Zápasy - mládež
Utkání 10. kola třetí nejvyšší domácí soutěže čekalo na hokejisty Frýdku-Místku v domácí hale Polárka, kde přivítali soupeře z nedaleké Kopřivnice a případný bodový zisk ji mohl posunout výše. To se ovšem nestalo a z vysoké výhry se mohl opět radovat domácí Frýdek-Místek!
10., středa 14.10.2015, Hala Polárka
7:1
1:0, 2:0, 4:1
HC Frýdek-Místek
Daneček (Hlaváč) - Dresler, Jeník, Heider, Franek, Krutil, Piecha, Sonnek, Chmielewski, Klimša, Kowalczyk, Kovařčík, Rufer, Matuš, Adámek, Schwarz, Kvapil, Cienciala, Jaroš, Christov, Polák Trenéři: Mgr. Jiří Juřík a Marek Malík, vedoucí: Martin Kurajský
HC Kopřivnice
Vrba (59.Unzeitig) - Kofroň, Bartošák, Dusík, Jonáš, Jašek, Čintala, Niec, Grygar, Sluštík, Suchý, Hrubý, Stránský, Tomášek, Pargáč, Jindřich, Marek, Červenka Trenér: Václav Slabý, vedoucí: Pavel Mikšovský
Statistiky
Branky: 12.Franek (Schwarz), 23.Franek (Schwarz), 31.Christov (Kowalczyk), 44.Matuš (Franek, Jaroš), 57.Matuš (Franek), 59.Christov (Jeník, Cienciala), 59.Cienciala (Klimša) - 60.Pargáč (Marek, Sluštík) Vyloučení: 2:4, Využití:Bez využití, Diváci: 1429.
Ohlasy
Marek Malík (asistent trenéra): "Dneska jsme odehráli těžký zápas, do kterého jsme nastupovali se změnami v sestavě. Rozpadly se nám první dva útoky. Kluci se změnami museli poprat a ujali se toho dobře. První třetina nebyla podle našich představ, ale postupně se to zlepšovalo a ve třetí třetině jsme byli spokojení. Myslím si, že výsledek je pro Kopřivnici až příliš krutý, protože hrála velice dobře a byla nepříjemným soupeřem. Zápas byl určitě kvalitní a pro naše kluky poučný."

Zápas začali aktivněji domácí, kteří se snažili o rychle vstřelenou branku, ale proti Vrbovi v brance Kopřivnice se neprosadili. V šesté minutě se poprvé vylučovalo, ale domácím se hra v početní výhodě nevyvedla. Při stejném počtu hráčů na ledě sledovali diváci vyrovnanou hru, ve které si ovšem šance připravovala domácí družina. V závěru desáté minuty si Lukáš Daneček připsal první důležitý zákrok v zápase. Do té doby byla Kopřivnice vyrovnaným soupeřem, ale bez gólových šancí. V polovině dvanácté minuty se v hale poprvé slavilo. Tomáš Franek po Schwarzově přihrávce překonal Vrbu a bylo to 1:0. Po úvodní brance svěřenci Jiřího Juříka ožili a začínali dělat hostující obraně potíže. Jenže střelecky se prosadit nedokázali. V závěru 18. minuty našel Dresler za hostující obranou Radima Matuše, který však svůj únik gólem neoslavil a tak úvodní dvacetiminutovka skončila jednobrankovým vedení domácích.

Druhou třetinu začali domácí opět s chutí a výsledkem byla ve 23. minutě branka na 2:0. Tomáš Franek zužitkoval přihrávku Jakuba Schwarze a hala tak burácela podruhé v zápase. Kopřivničtí se ovšem nehodlali vzdát a i nadále bojovali a byli domácím vyrovnaným soupeřem. V polovině zápasu vyslal přesnou přihrávku kapitán Pavel Kowalczyk na hůl Víta Christova, který i přesto, že byl tísněn, tak dokázal zakončit a slavilo se znova – 3:0. I v dalších minutách byly k vidění šance, ale na další branku se čekalo. V závěru druhé periody to vypadalo velmi nadějně, ale Kovařčíkova přihrávka na Piechu, který mohl skórovat do poloodkryté branky, byla přesná stejně jako zákrok Vrby a tak po dvou třetinách svítil na ukazateli stav 3:0.

Podobný nástup do třetí tercie, jako do té druhé měli domácí hokejisté. Po třech minutách se puk dostal až Radimu Matušovi, který nedal hostujícímu brankáři šanci a zvýšil vedení domácích na rozdíl čtyř branek. O dvě minuty později to mohlo být znovu veselejší, ale dvě velké domácí šance dokázal hostující brankář zneškodnit. Na druhé musel být pozorný i Lukáš Daneček, který si se šancemi soupeře rovněž poradil. S postupně přibývajícím časem se zdálo, že utkání skončí rozdílem čtyř branek. Vše mohl změnit už v závěru šestapadesáté minuty Jaroš, ale poloprázdná branka soupeře a jeho teč ke gólu nevedla. Jenže po této šanci se ve Frýdku-Místku začaly dít věci. Vše odstartoval Radim Matuš, který zvýšil vedení domácích a po necelých dvou minutách podruhé v zápase pálil ostrými Vít Christov, který navýšil náskok domácích už na 6:0. Ani to ovšem Frýdecko-místeckým nestačilo a po třiceti šesti vteřinách David Cienciala zvyšoval už na 7:0 a o vítězství domácích nikdo nepochyboval. Poslední slovo ovšem zůstalo na hráče Kopřivnice, kdy celou akci založil Ondřej Sluštík. Nulu nakonec překazil Lukáši Danečkovi Jiří Pargáč, který dal výsledku konečnou podobu – 7:1.

Hokejisté Frýdku-Místku potvrdili roli favorita a v zápase 10. kola zdolali Kopřivnici rozdílem šesti branek. V sobotu zakončí úvodní čtvrtinu základní části družina Jiřího Juříka a Marka Malíka na ledě Břeclavi.