8.kolo, sobota 5.10.2024, hala Polárka
2:3sn
0:1, 1:1, 1:0 - 0:1
HC Frýdek-Místek

Švančara - Š. Havránek, Haman, Zbořil, Mrtka, Výtisk, Hrbas, Andrle, Pacalaj - Ostřížek, Macháček, Svačina - Cedzo, Marosz, Haas - Kucsera, R. Veselý, Ramik - Homola, Šilar, Matiaško. Trenér: Martin Hrnčár.

HC ZUBR Přerov

Mokry - Černý, Krisl, Cubo, Hryciow, Pěnčík, F. Němec, Hanák - Březina, Jáchym, Mácha - Číp, Pechanec, Indrák - Ministr, Němec, Zabusovs - Hotěk, Pšurný, Kratochvíl. Trenér: Michal Mikeska.

Branky
37. Cedzo (Š. Havránek), 55. Ostřížek (Marosz, Hrbas)
14. Kratochvíl (Hryciow), 36. Indrák (Pechanec, Číp), sn Patriks Zabusovs
Statistiky
Vyloučení: 4:7
Využití: 1:0
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 38:29 (13:9, 13:10, 12:6 - 0:4)
Zblokované střely: 13:5
Vhazování: 40:41
Rozhodčí: Skopal, Grygera - Bezděk, Frais
Diváci: 1024
Ohlasy

Martin Hrnčár (trenér HC Frýdek-Místek): Věděli jsme, že nás čeká hodně těžký soupeř, hlavně co se týče defenzívy. Oni hrají velmi organizovaně v obranném pásmu a hlavně obětavě. Jednoduše do útoku, vše hrají na jednu přihrávku od mantinelu, dobře jsou na tom bruslařsky, což nám v úvodu dělalo trochu problém. Ale věděli jsme o jejich stylu, který hrají. Dostali jsme zbytečný první gól, kdy se nám tam připletl rozhodčí. Pak špatné střídání, prostě individuální zbytečnost, ze které jsme inkasovali, a dostali druhou branku. Jsem ale rád, že nám potom pomohly přesilovky a my se dostali zpátky do utkání. Ve třetí třetině jsme přebrali iniciativu, byli jsme aktivnějši, ale soupeř dobře bránil. Nechci mluvit o remízovém zápase, těch šancí tam bylo pro nás asi více, ale nájezdy jsou o štěstí. Zápas nám ukázal, že musíme hrát nejen s celky, které jsou silné v kombinaci, ale i s dobře organizovanou defenzívou, což Přerov dnes ukázal. Jsme s bodem spokojeni, i když jsme mohli mít třeba dva, nebo i tři. Je to utkání, které je pro nás ponaučením, musíme zkrátka pracovat po celých šedesát minut a udělat správná rozhodnutí v těch těžkých chvílích, kdy o něco jde. No a co se týče té charitaviní akce dnes? Jsem pro doboru věc a hlavně pro děti a lidi, kteří jsou sociálně slabší. To musí chápat úplně všichni, ať už to jsou domácí, či hostující fanoušci.

Michal Mikeska (trenér HC Zubr Přerov): Vyplnilo se, co jsme předpokládali. Byl to velmi těžký zápas, kdy domácí hrají nechci říct specificky, ale mají skvělý kádr. Navíc mají dobrou taktiku, které se drží a jsou velmi silní na puku v útočném pásmu hodně nepříjemní. Dlouho to vypadalo, že si to tu můžeme pohlídat, ale ale ke konci druhé třetiny jsme pustili zbytečně romácí do kontaktu. Pak už to byla bitva. Na můj vkus zbytečně moc vyloučení, takových podivných, takže se to trochu rozplýzlo, ale myslím si, že to byl fajn zápas pro diváky.