7.kolo, středa 2.10.2024, ZS Pelhřimov
5:3
0:1, 2:1, 3:1
HC Dukla Jihlava

Žukov - Strejček, Bilčík, Jansons, Ozols, Dundáček, Vovsík - Cachnín, Kulda, Čachotský - Vrhel, Menšík, Štefančík - T. Havránek, R. Toman, Harkabus - Chvátal, Pořížek, Půček. Trenér: Viktor Ujčík.

HC Frýdek-Místek

Petrík - Haman, Š. Havránek, Pacalaj, Zbořil, Hrbas, Výtisk, Andrle - Svačina, Macháček, Ostřížek - Haas, Marosz, Cedzo - Ramik, R. Veselý, Kucsera - Matiaško, Šilar, Homola. Trenér: Martin Hrnčár.

Branky
29. Menšík (Štefančík, Vrhel), 36. Pořízek (Chvátal, Bilčík), 49. Dundáček (Vovsík, Harkabus), 52. Štefančík (Ozols, Vrhel), 60. Harkabus (Čachotský, T. Havránek)
11. Marosz (Haas), 24. Marosz, 42. Haas (Marosz, Zbořil)
Statistiky
Vyloučení: 4:4
Využití: 1:0
V oslabení: 0:1
Střely na branku: 37:23 (12:9, 12:9, 13:5)
Zblokované střely: 12:6
Vhazování: 43:31
Rozhodčí: Čáp, Hucl - Bohuněk, Hájková
Diváci: 402
Ohlasy

Karel Nekvasil (asistent trenéra HC Dukla Jihlava): Byli jsme v zápasu lepší a dostávali jsme se do více vyložených šancí, akorát naše produktivita byla prachbídná. Vezmu to postupně. Prvních deset minut první třetiny to nebylo z naší strany úplně ono, jelikož se soupeř dostal do vedení. Pak jsme z našeho tlaku nevyrovnali. Ve druhé třetině nás málem složila naše přesilovka, ve které jel soupeř třikrát sám na branku a třetí nájezd už proměnil na 0:2. Ale týmu patří obrovský kredit za to, že za tohoto stavu dokázal vyrovnat na 2:2. Ovšem měli jsme hrozně špatný vstup do třetí třetiny, kdy nás soupeř dvě minuty nepustil z pásma a ujal se vedení. Při inkasované brnace jsme si vůbec nepokryli předbrankový prostor. Ale pak můžu tým zase jen pochválit, protože to nevzdal a dokázal zápas dotáhnout do vítězného konce za tři body. Za tohle patří týmu velký dík. Nicméně na to, kolik jsme si vytvořili šancí včetně přesilovek, bychom rozhodnutí neměli nechávat do konce třetí třetiny a abychom se o body báli. Zápas by měl být z naší strany určitě klidnější.

Martin Hrnčár (trenér HC Frýdek-Místek): Hodnotí se mi to těžko, protože do zápasu jsme vstoupili velmi dobře, šli jsme do vedení. Prvních deset minut jsme byli hokejovější, lepší. Poté nás Jihlava dokázala zatlačit, ale přežili jsme jejich tlak. Ve druhé části znovu dobrý start a druhá branka. Co mě štve nejvíc, že jsme během dvougólového vedení neproměnili tři nájezdy. To byl první varovný signál a zdvižený prst, že musíme být v koncovce lepší. Soupeř nám nabídl šance a my je musíme využít. Jihlava toho využila a srovnala, domácí byli poté lepší, ale stále jsme věřili, že ten zápas je otevřený. Znovu jsme na startu třetí třetiny vedli. Rozhodly tři aspekty: gólové situace čistého charakteru, lépe jsme měli hrát přesilovky, a hrubé chyby v obranném pásmu. To byly věci, které nám zlomily vaz, neměli bychom připustit, že nám zápasy takto utečou. Musíme zachovat koncentraci celých šedesát minut. Toto utkání jsme si de facto prohráli sami.