2.kolo, středa 18.9.2024, hala Polárka
3:0
1:0, 1:0, 1:0
HC Frýdek-Místek

Švančara - Š. Havránek, Haman, Zbořil, Pacalaj, Výtisk, Hrbas - R. Veselý, Haas, Svačina - L. Klimek, Marosz, Cedzo - Ostřížek, Macháček, Ramik - Kozlík, Šilar, Matiaško. Trenér: Martin Hrnčár.

LHK Jestřábi Prostějov

Kavan - Babka, Zdráhal, Kubeš, Klimíček, Krejčí, Šidlík, Poledna - J. Veselý, Kindl, Karabáček - Illéš, Honejsek, Pilař - Jenyš, Kučera, Jiránek - M. Tomeček, Jenčovský, Korčák - Ekrt. Trenér: Martin Janeček.

Branky
1. L. Klimek (Marosz), 39. Cedzo (L. Klimek), 60. Macháček (Marosz, Hrbas)
Statistiky
Vyloučení: 4:2
Využití: 0:0
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 24:28 (13:4, 7:11, 4:13)
Zblokované střely: 14:10
Hity: 9:12
Vhazování: 26:24
Rozhodčí: Kostourek, Maršálek - Peluha, Frais
Diváci: 718
Ohlasy

Martin Hrnčár (trenér HC Frýdek-Místek): Dnes to bylo o výborném brankáři a také i obraně. Hlavně v první třetině, ale byl to oboustranně velmi kvalitní zápas. Čtyřicet minut se po ledě jezdilo nahoru dolů. Bylo to dost nátlakové, mnoho soubojů, soupeř kvalitní. Oba celky držely společně krok, jednou jsme měli vice ze hry my, to bylo v první třetině. V té druhé se to pak vyrovnalo. Vstřelili jsme soupeři dva góly, v tom power play se to celé rozhodlo. Ale opakuji, hrál se tady hokej po celých šedesát minut. Pokud to podržíme a budeme správně reagovat na soupeře, a zvládat takovéto zápasy, tak si myslím, že se naše hra bude jen a jen zlepšovat a zkvalitňovat. Ale jak se říká, jedna vlaštovka ještě nic neznamená.

Martin Janeček (trenér LHK Jestřábi Prostějov): My si dnes nezasloužili tady vyhrát, hlavně za náš výkon v první třetině, kdy jsme hráli velice špatně. Nedobře jsme k tomu zápasu přistoupili. Domácí byli rychlejší, všude byli včas a my naopak pozdě. I proto jsme zaslouženě prohrávali, i když to mohlo být klidně i vyšším rozdílem. Nicméně jsme se paradoxně od druhé třetiny zvedli, tam byla škoda, že jsme dostali v závěru druhou branku, když tam vypadl kotouč a domácí byli prostě pohotovější. To si myslím, že nám hodně ublížilo. No a v té třetí třetině, kdy jsme si vypracovali dostatek šancí na to, abychom ještě s výsledkem něco udělali, tak jsme nebyli schopni překonat jejich gólmana. Potom jsme otevřeli hru, zkusili hrát bez brankáře a dostali třetí gól. Tudíž domácí zaslouženě vyhráli.