50.kolo, sobota 24.2.2024, Hala Polárka
2:3
1:1, 1:1, 0:1
HC Frýdek-Místek

Mokry - Šenkeřík, Haman, Výtisk, D. Kowalczyk, Urbanec, Homola, Hrachovský - Doktor, Wałęga, Svačina - R. Veselý, Marosz, Martynek - Hotěk, Haas, Cedzo - Krajč, Macháček, Geidl. Trenér: Martin Hrnčár.

HC Slavia Praha

Hölsä - Žovinec, Klikorka, Hrdinka, Holý, Kajínek, Křepelka, Kremláček - Matě. Beran, Kulda, Guman - Průžek, Kucharčík, J. Brož - Všetečka, Slavík, Slavíček - Havrda, V. Polák, J. Půček. Trenér: Aleš Totter.

Branky
7. Macháček (Ramik, Homola), 36. Doktor (Svačina, Haman)
1. Matě. Beran (Kulda), 30. Všetečka (Slavík, Slavíček), 43. Guman (Matě. Beran, Průžek)
Statistiky
Vyloučení: 4:2
Využití: 0:1
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 31:26 (11:10, 8:8, 12:8)
Zblokované střely: 11:5
Hity: 5:10
Vhazování: 39:28
Rozhodčí: Zavřel, Horák - Rakušan, Blažek
Diváci: 1249
Ohlasy

Martin Hrnčár (trenér HC Frýdek-Místek): Prohráli jsme o gól, těžko se mi hovoří. Kdybychom dnes vyhráli, tak jsme se zachránili. Takhle je to stále ještě otevřené, ale pořád to máme ve svých rukách. Opět jsme nezačali dobře, kdy jsme inkasovali hned při prvním střídání. V tom momentě jsme však začali být výrazně lepší, hlavně ve druhé třetině jsme soupeře přehrávali. Bohužel tam bylo absolutně nesmyslné vyřešení situace, ze které nám soupeř dal gól na 1:2. Opět jsme se dokázali vrátit do zápasu, rozhodla jedna přesilová hra soupeř a nepokrytý hráč. Jak jsem už řekl, stále to máme ve svých rukách, bude to ale drama až do samého konce. Uděláme však maximum pro to, abychom ten závěr zvládli.

Aleš Totter (trenér HC Slavia Praha): Samozřejmě jsme šťastní, že po dnešní výhře se Slavia zachránila a i pro příští sezonu budeme pokračovat v první lize. Ale zápas to byl od nás dnes špatný. My měli teď dobrou šňůru, ale od té půlky ledna hrajeme takový play-off hokej. Dnes jsme vstřelili hned v první minutě gól, čímž jsme si jakoby umocnili ten pocit, že se nám dál nemůže nic stát. Hrál se takový otevřený hokej, až bych řekl, že neodpovídal té důležitosti toho střetnutí. My jsme se vždy dostali do vedení, na které soupeř po chvilce zareagoval. Rozhodla naše disciplína, kdy jsme odehráli jen jedno oslabení. Závěr jsme sehráli vcelku již dobře, ale nepodali jsme tady výkon, jako v těch předcházejících zápasech. Máme však tři body, jsme spokojeni. V těch posledních dvou kolech se porveme o co nejlepší umístění.