48.kolo, sobota 17.2.2024, Hala Polárka
1:5
0:3, 0:2, 1:0
HC Frýdek-Místek

Švančara - Š. Havránek, Haman, Urbanec, Šenkeřík, Výtisk, D. Kowalczyk - R. Veselý, Wałęga, Svačina - Hotěk, Marosz, Haas - Doktor, Šuhaj, Krajč - Geidl, Macháček, Ramik. Trenér: Martin Hrnčár.

SK Horácká Slavia Třebíč

Mičán - Štebih, Baláž, Vodička, Furch, Poizl, Kříž - Vodný, Bittner, Psota - Dočekal, Malý, Ferda - Maty. Svoboda, Michálek, Ondráček - Matě. Svoboda, Kučera, Frömel. Trenér: Kamil Pokorný.

Branky
44. Wałęga (Haman, Marosz)
2. Dočekal (Ferda, Furch), 10. Bittner (Vodný), 14. Dočekal (Štebih, Psota), 30. Dočekal (Malý, Ferda), 34. Poizl (Ferda)
Statistiky
Vyloučení: 3:3
Využití: 1:1
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 26:28 (7:10, 11:12, 8:6)
Zblokované střely: 15:8
Hity: 8:14
Vhazování: 33:29
Rozhodčí: Obadal, Rapák - Štofa, Veselý
Diváci: 1151
Ohlasy

Martin Hrnčár (trenér HC Frýdek-Místek): Z naší strany je to už druhé utkání, které jsme absolutně nezvládli. Máme z těchto utkání skóre jedna dvanáct, a to byly zápasy, kdy jsme si věřili, že nějaké ty body dokážeme uhrát. Doma jsme z posledních jedenácti utkání prohráli pouze jeden. Jsme teď v situaci, kdy se chceme koukat nahoru, jenže padáme dolů. Napříč tomu, že máme stále bodový náskok, tak se na něj určitě nemůžeme spoléhat. Dnes jsme dostali tři góly z předbrankového prostoru, kdy byli absolutně nepokrytí zakončující hráči. Tohle se nám prostě nemůže stávat. Už jsme podobné inkasovali v Kolíně, dnes opět. Pracujeme na tom, ale jednoduše je to na hráče tlak a stres. Každopádně jsou to profíci, stejně, jako já. My si musíme uvědomit, že tady hrajeme za nějaké město a za nějaký klub. Máme něco na hrudi a k tomu se také tak musíme i postavit. Tohle je kolektivní zodpovědnost a ne, že by to bylo o jedinci, či dvou. Nyní nás čekají v rychlém sledu tři zápasy za sebou, kůži určitě neprodáme lacino. Chceme se navrátit k výhrám, nebo alespoň k přílivu nějakých bodů. Určitě nechceme ostudu, kterou jsme si vytvořili v posledních dvou utkáních. Jelikož není příjemné poslouchat to, co slyšíme.

Jaroslav Barvíř (asistent trenéra SK HS Třebíč): My jsme chtěli do utkání dobře vstoupit a chtěli jsme být disciplinovaní, protože jsme věděli o kvalitě přesilových her domácích. Pomohl nám rychlý gól, kterým jsme se dostali do vedení. Myslím si, že jsme velice dobře odehráli čtyřicet minut dnešního utkání. Velice dobře, řekl bych až výborně. Přidali jsme další góly, včetně gólu z přesilové hry. Ve třetí třetině jsme si náš výkon trošku zkomplikovali dvěma vyloučeními a domácí z toho dali gól. Pak hráli aktivně, naopak my jsme si to trošku komplikovali hrou na puku. Naštěstí jsme ale měli nahráno a zápas jsme hlavně chtěli úspěšně dovést do konce dobře z obrany. Myslím, že jsme dnes vyhráli zaslouženě, získali jsme tři body a kluci odvedli skvělou práci. Třešničkou na dortu je Dodův (Dočekal, pozn. red.) hattrick, takže dnes jsme maximálně spokojeni.