41.kolo, pondělí 22.1.2024, Hala Polárka
2:5
0:2, 1:2, 1:1
HC Frýdek-Místek

Švančara - Haman, Urbanec, Š. Havránek, Výtisk, Homola, Teper, Hrachovský - Svačina, R. Veselý, Cedzo - Martynek, Marosz, Doktor - Krajč, Macháček, Hotěk - Ramik, Matěj, Geidl. Trenér: Martin Hrnčár.

HC Dukla Jihlava

Maláč - Bilčík, Strejček, Dundáček, Koštoval, Ozols, Dvořák, Číhal - Čachotský, Menšík, Cachnín - Harkabus, T. Havránek, Jelínek - Štefančík, Pořízek, Jungwirth - Kočí, Rauš, V. Brož. Trenér: Viktor Ujčík.

Branky
22. Marosz (Hotěk), 44. Haman (Marosz)
9. Čachotský (Bilčík), 12. Rauš (V. Brož), 30. Číhal (Cachnín, Dundáček), 39. Štefančík (Bilčík, Jungwirth), 44. Rauš
Statistiky
Vyloučení: 2:4
Využití: 2:0
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 32:24 (10:7, 12:10, 10:7)
Zblokované střely: 10:7
Hity: 6:9
Vhazování: 42:26
Rozhodčí: Wagner, Vrba - Tvrdý, Augusta
Diváci: 821
Ohlasy

Martin Hrnčár (trenér HC Frýdek-Místek): Co se týče přesilovek, které jsme dvě proměnili, i hra v oslabení, to vše bylo v pořádku. Největší náš problém je momentálně ve hře pět na pět. Musíme zkrátka najít cestu k naší hře, kterou jsme předváděli v posledních dvou měsících, protože mám pocit, že sklouzáváme k něčemu, co se mi vůbec nelíbí a je z toho třeba rychle ven, protože ta soutěž se rychle krátí. My teď potřebujeme každý bod, takže se musíme koncentrovat na naší hru při rovnovážném stavu pět na pět. Dát si dnes čtyři vlastní branky, tak to jsem snad ještě ani nezažil. Samozřejmě si ten soupeř za tím šel, ale čtyřikrát jsme tečovali jejich zakončení do vlastní brány. My se jen potřebujeme vrátit k tomu hokeji, který nás v předešlých utkáních zdobil.

Viktor Ujčík (trenér HC Dukla Jihlava): My jsme samozřejmě moc rádi, že jsme ten zápas tady dokázali zvládnout. Musíme ale sportovně přiznat, že jsme měli štěstí, jelikož tam byly nějaké ty vlastní góly, to však k hokeji patří. Myslím si, že jsme se prezentovali velmi dobrou a agresivní hrou. Snažili jsme se soupeři nedat čas a i když jsme se připravovali na jejich přesilovky, tak bohužel ne vždy se to zadaří. Domácí tu svou suverenitu právě v této fázi hry jen potvrdili, ale jinak jsme byli lepším týmem a ty tři body jsme si tu zasloužili.