40.kolo, sobota 20.1.2024, ZS Sokolov
2:0
1:0, 0:0, 1:0
HC Baník Sokolov

Hamalčík - M. Rohan, Niko, Bulka, Weinhold, Mlčák, Tureček, Krajčík - Vracovský, Vrdlovec, Tomeček - Křemen, Osmík, Bernovský - Kysela, M. Adámek, Šlechta - D. Novotný, T. Rohan, Davídek. Trenér: Tomáš Mariška.

HC Frýdek-Místek

Mokry - Urbanec, Haman, Výtisk, Š. Havránek, Homola, Teper, Hrachovský - Hotěk, R. Veselý, Svačina - Doktor, Marosz, Martynek - Cedzo, Macháček, Krajč - Geidl, Matěj, Ramik. Trenér: Martin Hrnčár.

Branky
13. Vracovský (Vrdlovec, Tomeček), 60. Vracovský (Vrdlovec, Tomeček)
Statistiky
Vyloučení: 3:4
Využití: 0:0
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 27:16 (11:1, 7:11, 9:4)
Zblokované střely: 17:19
Hity: 18:15
Vhazování: 29:20
Rozhodčí: Svoboda, Zubzanda – Pěkný, Teršíp
Diváci: 517
Ohlasy

Martin Sobotka (asistent trenéra HC Baník Sokolov): Utkání bylo velmi těžké. Věděli jsme, že přijede Frýdek-Místek, který má v poslední době parádní formu. Jsou výborní v přesilovkách a mají zkušené hráče. Připravili jsme se na to, kluci víceméně splnili ten plán, se kterým jsme do zápasu šli. Odmakali to, odřeli a v těžkých pasážích, kdy se nám nedařilo, tak nás podržel gólman Hamalčík. Dneska tedy absolutorium a před klukama smekám. Nula navíc je bonus, a máme radost, že jsme dokázali takhle kvalitní mančaft na nule. Je to pro nás povzbuzení do další práce, že jsme schopni s jakýmkoliv soupeřem to odehrát na nulu. Je to pro nás důležité před cestou do Zlína, kde to pro nás bude opět velmi těžké a budeme muset vycházet dobře z defenzivy. Takže pro nás je to velké plus. Chtěl bych všem hráčům poděkovat za perfektní výkon a odmakané tři body. Smekám před kolektivním výkonem, od prvního do posledního chlapa na ledě, ale i na střídačce. Byla to výborná práce. Jsme šťastní za tři body, ale radost trvá do půlnoci. Takže dneska se můžeme trochu zaradovat, ale zítra musíme znovu do práce. A v pondělí se vztyčenou hlavou, ale s pokorou do Zlína.

Martin Hrnčár (trenér HC Frýdek-Místek): Selhali jsme v zakončení, měli jsme nízkou aktivitu směrem do útoku, bylo tam málo střeleckých pokusů. Nevyužili jsme největší zbraň, která nás zdobila, což jsou přesilovky. Nebyl to z naší strany ideální výkon, ale pokračujeme dále. Neděláme z toho tragédií, po lepším období přišla porážka. Soupeř byl aktivní, šel si za výhrou. Trochu hůř jsme se vyrovnávali s jejich pohybem. Výborně nás podržel gólman, povedla se nám hra při oslabení. Teď už jsme v myšlenkách při pondělním utkání s Jihlavou.