37.kolo, středa 10.1.2024, ZS Eden
2:3
1:0, 1:2, 0:1
HC Slavia Praha

Hölsä - Žovinec, Štibinger, Hrdinka, Holý, Kajínek, Křepelka - Matě. Baran, Kulda, Guman - Průžek, Knotek, Šmerha - Havrda, Slavík, J. Brož - Strnad, V. Polák, Slavíček. Trenér: Aleš Totter.

HC Frýdek-Místek

Švančara - Urbanec, Haman, Výtisk, D. Kowalczyk, Š. Havránek, Hrachovský, Homola - Wałęga, R. Veselý, Svačina - Doktor, Marosz, Klimša - Cedzo, Haas, Krajč - Geidl, Macháček, Matěj. Trenér: Martin Hrnčár.

Branky
1. Matě. Beran (Kulda, Guman), 26. Havrda (J. Brož, Hrdinka)
21. Doktor (Svačina, Haman), 28. Cedzo (Haas, D. Kowalczyk), 48. Haas (Š. Havránek, Homola)
Statistiky
Vyloučení: 3:4
Využití: 0:0
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 39:24 (14:2, 10:12, 15:10)
Zblokované střely: 12:14
Hity: 12:9
Vhazování: 34:37
Rozhodčí: Jechoutek, Kostourek – Baxa, Štěpánek
Diváci: 518
Ohlasy

Aleš Totter (trenér HC Slavia Praha): První třetina byla z naší strany dobrá, hned v úvodu se nám povedlo skórovat. Mrzí nás nevyužité šance ke konci třetiny, kdy jsme hráli přesilovku. Na začátku druhé nebyl posouzen faul na našeho hráče, což nás mrzí a stálo nás to možná nějaké body a soupeř pak vyrovnal. Po úvodní části nám odstoupil jeden centr, v průběhu druhé třetiny pak odstoupil i Tomáš Šmerha. Bylo to znát a soupeř se následně dostal do hry. I když jsme pak vedli, prohráli jsme tři malé souboje, soupeř srovnal a zavřel nás v pásmu. Ve třetí třetině se čekalo na jednu šanci, jednu teč, nějaký špinavý gól a dal ho soupeř. V závěru jsme se ještě zmobilizovali, před brankou to poskakovalo, ale nebyli jsme schopní to tam dotlačit. Nejsme v lehké situaci, ale nic nevzdáváme.

Martin Hrnčár (trenér HC Frýdek-Místek): Vítězství na hřišti soupeře, navíc v utkání o šest bodů, je jednoduše tím, co jsme potřebovali a chtěli. Udělali jsme vše, abychom na tento cíl dosáhli. První třetina byla z naší strany velmi špatná, soupeř nás zatlačil, cpal se do branky, přebruslil nás. Od druhé třetiny jsme konečně hráli to, co jsme chtěli, vytvářeli si šance. Třetí třetina byla o tom, kdo dá první gól. Naštěstí se nám to povedlo, což rozhodlo. Byl to opravdu šestibodový zápas. Zvedáme se, díváme se teď v tabulce na desítku, nekoukáme už moc dolů.