23.kolo, středa 22.11.2023, ZS Na Lapači
2:3
0:0, 1:1, 1:2
VHK ROBE Vsetín

Žukov - Staněk, Ďurkáč, Š. Jenáček, Smetana, Kojo, Larsen - Rob, Klhůfek, Jonák - Hrňa, Dědek, Hořanský - Jandus, Kern, Š. Bláha - Kubiš, Kratochvíl, A. Koláček. Trenér: Jiří Weintritt.

HC Frýdek-Místek

Mokry (30. Švančara) - Š. Havránek, Haman, Výtisk, D. Kowalczyk, Urbanec, Homola, Hrachovský - Cedzo, Haas, Svačina - Doktor, Marosz, Martynek - Ramik, R. Veselý, Toman - Geidl, Šuhaj, Macháček. Trenér: Martin Hrnčár.

Branky
23. Ďurkáč (A. Koláček, Larsen), 60. Š. Bláha (Klhůfek)
26. Martynek (Marosz, Haman), 43. Cedzo (R. Veselý, Urbanec), 57. Haas
Statistiky
Vyloučení: 1:3
Využití: 0:1
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 31:18 (10:6, 13:5, 8:7)
Zblokované střely: 16:5
Hity: 3:12
Vhazování: 34:22
Rozhodčí: Šudoma, Svoboda - Malý, Mikšík
Diváci: 1890
Ohlasy

Luboš Rob (trenér VHK Vsetín): Pochopitelně nejsme spokojeni s výsledkem, i takové zápasy se hrají. Minulý týden byl emočně vypjatý, vzhledem k okolnostem, které nastaly. V sobotu jsme ve Zlíně odehráli dobrý zápas, dnes to ale bylo špatné. Podle postavení v tabulce jsme měli uhrát povinné body, což se nepovedlo. Potřebujeme se teď srovnat do nějakého systému, režimu, musíme se nastartovat do větší pohody. Poprvé v sezoně jsme prohráli dva zápasy v řadě. Chceme nyní dát věci do pořádku, a vždy to nějaký zápas odhalí. Občas vás takový zápas potká, my ale budeme pracovat dál.

Martin Hrnčár (trenér HC Frýdek-Místek): Tři body ze Vsetína jsou pro nás zlaté, chlapi si zápas odmakali. Hlavně to platí o druhé třetině, kdy jsme se dostali pod enormní tlak soupeře. Hráli jsme výborně do obrany, byla tam obětavost, měli jsme přes 25 zblokovaných střel, což je v takovém utkání velmi důležité. Podrželi nás také brankáři, konečně tam byla rovněž efektivita v přesilovce, navíc jsme ubránili oslabení. Škoda jen, že jsme nezvýšili během závěrečné power-play, konec mohl být pak klidnější. Musím naše chlapy pochválit, a to hlavně za druhou třetinu, kdy jsme navzdory tlaku soupeře odolali. Odehráli jsme zápas takticky rozumně. Od stavu 2:1 jsem věřil ve výhru. I když kvalita soupeře je velká, zvládli jsme to!