7.kolo, sobota 30.9.2023, ZS Prostějov
4:1
2:1, 1:0, 1:0
LHK Jestřábi Prostějov

Štipčák - Krejčí, Šidlík, Poledna, Hanousek, Pěnčík, Forman, Kloz - V. Burian, Ostřížek, Hašek - Illéš, Račuk, Z. Doležal - Jiránek, Fronk, Venkrbec - Antoníček, Maruna. Trenér: Martin Štrba.

HC Frýdek-Místek

Mokry - Urbanec, Hrachovský, Výtisk, Haman, D. Kowalczyk, Š. Havránek, Hrůzek - Hotěk, Hudeček, Svačina - Haas, R. Veselý, Šuhaj - Doktor, Toman, Cedzo - Matěj, Macháček, Ramik. Trenér: Martin Janeček

Branky
9. Fronk (Venkrbec, Jiránek), 10. Illéš (Forman, Doležal), 32. Fronk (Poledna, Venkrbec), 59. Doležal (Račuk, Hanousek)
5. Svačina (Hotěk)
Statistiky
Vyloučení: 1:5
Využití: 1:0
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 51:27 (17:13, 20:10, 14:4)
Zblokované střely: 21:11
Hity: 9:18
Vhazování: 42:40
Rozhodčí: Vrba, Bejček - Peluha, Vašíček
Diváci: 950
Ohlasy

Martin Štrba (trenér LHK Jestřábi Prostějov): Jsem velice rád, že jsme potvrdili vítězství z venku. Frýdek byl nepříjemný soupeř, hlavně v první třetině. Pak si myslím, že jsme měli už ten zápas pod svou kontrolou. Šli jsme do toho s nějakým plánem a kluci se jej drželi po celých šedesát minut. Výhra je zasloužená, škoda, že jsme nevyužili další šance. Jsem ale rád, že jsme ten zápas takhle zvládli.

Martin Janeček (trenér HC Frýdek-Místek): My jsme tu přijeli s odhodláním se poprat, jelikož nejsme v dobré pozici. Na hráčích bylo vidět, že chtěli hrát a byli aktivní. Škoda, že nám ten zápas zkomplikovaly dvě situace, kdy jsme začali jednak prohrávat buly a domácí dvěma standardkami za sebou parádním způsobem otočil vývoj utkání. To byl první moment a ten druhý v prostřední části, kdy jsme hráli velice dobře v obraně, ale prostě získané puky jsme v nějakém zmatku, křeči, nahráli několikrát bílým. Místo toho, abychom šli do brejku, tak jsme ztráceli kotouče, a to byl takový úsek, který zcela zkazil tvář té naší hry. Pak už domácí své vedení 3:1 dobře bránili a čekali na brejky. Těch měli oni ke konci trochu víc, protože my chtěli být více aktivnější a otevřeli jsme hru. No a ve chvíli, kdy jsme chtěli jít do power play, tak nás zastavil nešťastně vyhozený kotouč a my pak v oslabení dostali čtvrtou branku. Každopádně k tomu našemu výkonu a mužstvu musím říct, že na klucích je obrovsky vidět, že se s tím osudem chtějí poprat. Zatím nám ten osud nepřeje, ale já věřím, že ten tým to dokáže zlomit, jelikož to moc chce.