6.kolo, středa 27.9.2023, Nevoga aréna
5:3
2:2, 2:0, 1:1
HC LERAM Orli Znojmo

Groh (45. Durný, 47. Groh) - Bartko, Zahradníček, D. Stránský, Tejnor, Zukal, Jenáček, Mareš - T. Svoboda, Hruška, Karlsson - Špaček, Šťovíček, L. Adámek - Sklenář, Matuš, Beránek - Čermák, Kučera, Sedláček. Trenér: Jiří Beroun.

HC Frýdek-Místek

Mokry - Urbanec, Hrachovský, Výtisk, Haman, Kowalczyk, Š. Havránek - Doktor, Toman, Svačina - Cedzo, R. Veselý, Wałęga - Hotěk, Haas, Šuhaj - Geidl, Hudeček, Ramik. Trenér: Martin Janeček.

Branky
3. Čermák (Kučera, Tejnor), 4. Zahradníček, 25. Šťovíček (Špaček, Bartko), 32. Beránek (Karlsson, Stránský), 54. Kučera (Šťovíček, Špaček)
14. R. Veselý (Š. Havránek, Wałęga), 16. Wałęga (Urbanec), 57. Wałęga (Cedzo)
Statistiky
Vyloučení: 1:4
Využití: 0:0
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 34:32 (11:10,18:6,5:16)
Zblokované střely: 8:8
Hity: 8:8
Vhazování: 31:43
Rozhodčí: Skopal, Mejzlík - Zídek, Polák
Diváci: 1438
Ohlasy

Jiří Beroun (trenér HC LERAM Orli Znojmo): Chtěli jsme být aktivní a zatlačit na ně hned od začátku zápasu, a to se povedlo. Výsledek naší práce byly dva góly, ale potom jsme udělali zase dvě chyby. Měli jsme kotouč pod kontrolou, ale špatnými rozhodnutími jsme vrátili Frýdek zpátky do hry. Zápas v Třebíči bude jiný. Mají velmi kvalitní defenzivu a je to těžký soupeř. Musíme se na to zase připravit a vyvarovat se chyb, které jsme udělali dneska. Určitě bude na stadionu hodně diváku, protože to je derby a bude to super zápas.

Martin Janeček (trenér HC Frýdek-Místek): Vstoupili jsme do zápasu s aktivitou, ale neorganizovanou. Měli jsme díry v obraně a domácí nás nátlakovou hrou převálcovali. Dokázali jsme se vrátit zpátky do zápasu, ale nedokázali jsme na to navázat ve druhé třetině. My máme druhé třetiny jako přes kopírák a jsou tam věci, které tam být nemají. Soupeř nám odskočí a potom se to těžko srovnává. Třetí třetinu jsme hráli zase dobře, stejně jako minulý zápas. To už bohužel nestačilo a soupeř si vedení pohlídal. Znojmo si šlo jednoduše za vítězstvím s hlavní podporou v brankovišti.