5.kolo, pondělí 25.9.2023, Hala Polárka
3:4
2:2, 0:1, 1:1
HC Frýdek-Místek

Švančara (22. Mokry) - Urbanec, Hrachovský, Výtisk, Haman, Kowalczyk, Š. Havránek - Doktor, Wałęga, Svačina - Cedzo, R. Veselý, Ramik - Hotěk, Haas, Šuhaj - Geidl, Hudeček, Toman. Trenér: Martin Janeček.

HC ZUBR Přerov

Stuchlík - Krisl, Choroboček, J. Adámek, R. Černý, Kudělka, Cubo, F. Němec - Březina, Pechanec, T. Doležal - Tomi, Hejcman, Jak. Svoboda - Goiš, Indrák, Jan Svoboda - Ministr, Chludil, Dobša. Trenér: Robert Svoboda.

Branky
12. Kowalczyk (Š. Havránek, Toman), 19. Haas (Šuhaj), 51. Geidl (Hudeček, Urbanec)
14. Jak. Svoboda (Chroboček), 17. Březina (Doležal, Černý), 22. Indrák, 43. Goiš (Jan Svoboda, Kudělka)
Statistiky
Vyloučení: 1:4
Využití: 0:1
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 37:33 (18:10,7:16,12:7)
Zblokované střely: 11:11
Hity: 11:11
Vhazování: 29:41
Rozhodčí: Kubičík, Veselý – Maštalíř, Tvrdý
Diváci: 702
Ohlasy

Martin Janeček (trenér HC Frýdek-Místek): Utkání jednoznačně rozhodla koncentrace po celých šedesát minut. Podle mě jsme byli lepší v první třetině a potom, když jsme to už doháněli, byli lepší i v té třetí. Prostě nám to tam bohužel nespadlo. Rozhodl náš výpadek v druhé třetině, kdy jsme hráli lehkovážně a ztráceli puky na útočné modré čáře. Takhle se prostě hokej hrát nedá. Soupeři jsme zadarmo dali vedení tři dva po dvou třetinách. V závěru jsme si šance vypracovali, bylo tam i břevno, možná i gól, to teď nevíme, jelikož nemáme k dispozici video. Ale to řešit nebudeme. Kluky jsem za první třetinu pochválil, ale hokej se hraje na třetiny tři. Tohle nám prostě dnes chybělo a my se musíme koncentrovat, protože jsme mladý tým a pokud nebudeme tvrdě pracovat celých šedesát minut, dávat tomu i něco navíc, tak zkrátka nebudeme vyhrávat. My si tohle musíme uvědomit, že hrajeme bussines, že hrajeme o peníze, že to není prostě sranda hokej. Že tady jsou lidé, kteří se tomu hokeji věnují, že na něj musí sehnat peníze a my to pak musíme na ledě odvádět. Jsme tu od toho, aby se nehrál pouze hokej, ale také se i vyhrával.


Robert Svoboda (trenér HC ZUBR Přerov): Řekněme si, že to je po dlouhé době výsledek, kde v našem vzájemném zápase padlo více branek. My jsme byli aktivní, šli jsme do forčeku, což nám vytvořilo dobré herní situace. Měli jsme štěstí v zakončení, bylo tam i dobře odehrané oslabení a řekl bych, že jsme o ten gól byli dnes lepší. V závěru jsme věděli, že se domácí pokusí o tlak, ale u nás mohl Kuba Svoboda rozhodnout střelou do prázdné brány. Ale jsme rádi, že si odsud odvážíme všechny body.