2.kolo, sobota 16.9.2023, ZS Pelhřimov
4:1
2:1, 1:0, 1:0
HC Dukla Jihlava

Beran - Bilčík, Kolář, Ozolš, Kočí, Chvátal, Vala, Dudycha - Čachotský, D. Bartoš, Šik - Krajč, Štefančík, Cachnín - T. Havránek, Handl, Berger - Jelínek, Pořízek, V. Brož. Trenér: Viktor Ujčík.

HC Frýdek-Místek

Švančara - Urbanec, Hrachovský, Výtisk, Haman, Kowalczyk, Š. Havránek - Doktor, Toman, Svačina - Cedzo, R. Veselý, Ramik - Hotěk, Haas, Šuhaj - Geidl, Hudeček, Kozlík. Trenér: Martin Janeček.

Branky
11. Pořízek, 18. Šik (Kočí, Čachotský), 37. T. Havránek (Berger), 42. Kočí (Šik, Čachotský)
2. Hotěk (Haas)
Statistiky
Vyloučení: 1:6
Využití: 0:0
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 37:18 (15:10, 10:10, 16:4)
Zblokované střely: 10:7
Hity: 6:8
Vhazování: 48:27
Rozhodčí: Svoboda, Jechoutek - Jindra, Kotlík
Diváci: 630
Ohlasy

Viktor Ujčík (trenér HC Dukla Jihlava): Za prvé musím pochválit soupeře, protože k nám opravdu přijel hrát hokej. Přijel hrát agresivní a hlavně rychlý hokej. My s tím hlavně na začátku měli velké problémy. Kluky jsme na to upozorňovali, že mají v týmu hodně šikovné mladé kluky, kteří jsou rychlí, že nechceme přečíslení. Museli jsme si k tomu něco říct. Jsme rádi, že i když ten začátek nebyl z naší strany ideální, tak jsme zápas nakonec dokázali zvládnout. Trochu se potřebujeme srovnat s přesilovkami, hodně je překombinováváme. Tři body ale bereme.

Martin Janeček (trenér HC Frýdek-Místek): Jsme z výsledku samozřejmě hodně zklamaní. Věděli jsme, že Jihlava je velice kvalitním týmem. Přijeli jsme sem bojovat a vyšel nám vstup do zápasu. V té době jsme si myslím, že byli bruslivější, domácí trochu ten úvod zaspali, čehož jsme využili. Nicméně Dukla nám nejprve srovnala a pak ještě dokázala odskočit o gól. Paradoxně bych řekl, že jsme nebyli určitě ani horší, že jsme i v té druhé třetině hráli velice dobře, i když tam byla nějaká ta vyloučení. Dva z těch třech obdržených gólů bych označil za velice špatné, myslím že jsme ty situace měli zvládnout lépe. Mrzí mě naopak ten závěr, kdy klíčoví hráči místo toho, aby se semkli a zvedli nám ten prapor, tak my tu třetinu odklouzali. Za to se doslova stydím a jsem zklamaný. Musíme jít jinou cestou, co se týče přístupu. V dnešním hokeji to není ztracené ani za nepříznivého stavu jedna tři.