OF2, neděle 5.3.2023, MEO Aréna
4:0
0:0, 2:0, 2:0
HC ZUBR Přerov

Postava - Hrdinka, Chroboček, Kudělka, F. Němec, Krisl, Ševčík, Bystroň - Kratochvil, Pechanec, Indrák - Goiš, Süss, Okál - Jan Svoboda, F. Dvořák, Březina - Fencl, Ministr, Hradil. Trenér: Robert Svoboda.

HC Frýdek-Místek

Švančara - Š. Havránek, J. Michálek, Žůrek, J. Adámek, Sova, Homola, Kareš - Svačina, A. Zeman, Ramik - Doktor, Vrdlovec, Dostálek - Hotěk, Haas, Klimša - Geidl, Matěj, Macháček. Trenér: Martin Janeček.

Branky
29. Indrák (Pechanec, Kratochvil), 29. Süss (Kudělka, Okál), 56. Indrák (Pechanec, Kratochvil), 60. Goiš (Pechanec, Postava)
Statistiky
Vyloučení: 5:5
Využití: 0:0
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 26:23 (13:8, 5:4, 8:11)
Zblokované střely: 2:2
Vhazování: 30:32
Rozhodčí: Bejček, Kostourek - Kráľ, Dědek
Diváci: 1436
Ohlasy

Robert Svoboda (trenér HC Zubr Přerov): Dnes to byl ještě těžší zápas než v pátek. Bylo jasné, že kdo ho vyhraje, bude ve výhodě. My jsme mohli postoupit do čtvrtfinále, Frýdek zase srovnat sérii. Bylo to velmi bojovné utkání. Pro nás je velice povzbudivé, že jsme ubránili oslabení a udrželi nulu vzadu. Samozřejmě je stále co zlepšovat, než začnou čtvrtfinálové zápasy, zaměříme se na to. Teď musím pochválit celý tým, všichni kluci to skvěle odbojovali. Výborně se zapojili mladíci, v bráně pak stejně jako v celé sezoně perfektně zachytal Míša Postava.


Martin Janeček (trenér HC Frýdek-Místek): Gratuluji soupeři k postupu. Sérii jsme si prohráli tím prvním zápasem, po kterém jsem nešetřil kritikou – a oprávněně. Hráli jsme úplně špatně, nebyli jsme přepnutí na mód play-off a vůbec jsme si neuvědomovali, že o něco hrajeme. Na druhou stranu, dneska musím před mužstvem smeknout. Sice jsme nedali ani gól, ale bylo to výbornou defenzivní hrou a výborným brankářem domácích, kteří si chtěli poctivě ten postup uhrát. Troufnu si říct, že jsme byli bruslivější, pro soupeře celý zápas nebezpeční a že jsme dnes hráli výborný play-off zápas. Mělo to náboj z obou stran a já musím před vlastním mužstvem smeknout. O to budeme příští rok chytřejší a zkušenější, protože máme hodně mladé a já doufám, že nadějné mužstvo. Myslím, že řada kluků má budoucnost a na tu celoroční práci jsme pyšní!