51., pondělí 27.2.2023, hala Polárka
3:1
0:0, 3:0, 0:1
HC Frýdek-Místek

Švančara - Žůrek, Teper, Š. Havránek, J. Michálek, Sova, Homola, J. Adámek - Svačina, A. Zeman, Bednář - Doktor, Vrdlovec, Dostálek - Hotěk, Haas, Klimša - Macháček, Matěj, Ramik. Trenér: Martin Janeček.

Berani Zlín

Huf - Husa, Gazda, Suhrada, Zbořil, Riedl, Talafa, Zavřel - Kratochvíl, D. Kindl, Z. Sedlák - M. Lang, Gago, Mrázek - Kubiš, Hejcman, Pospíšil - P. Sedláček, Sadovikov, Köhler. Trenér: Miloš Říha ml.

Branky
29. Hotěk, 30. Klimša (Dostálek, Svačina), 31. Dostálek
52. Mrázek (Gazda, M. Lang)
Statistiky
Vyloučení: 3:3
Využití: 1:1
V oslabení: 1:0
Střely na branku: 27:27 (10:11, 14:6, 3:10)
Zblokované střely: 3:7
Vhazování: 36:40
Rozhodčí: Cabák, Zavřel - Kučera, Kráľ
Diváci: 1005
Ohlasy

Martin Janeček (trenér HC Frýdek-Místek): Určitě je to velice cenné vítězství. My si uvědomujeme, že jsme udělali velký krok k tomu, abychom v play off byli. Samozřejmě víme, že se ta tabulka pořád ještě motá, ale už nám chybí jen malý krůček. Teď záleží na nás, jak se připravíme na další zápas. Nebudeme se dívat doprava ani doleva, my jsme odhodláni si to uhrát sami v Litoměřicích. Nebudeme tím sledovat, jestli někdo vyhraje či prohraje. Je to sice zamotané, ale jak říkám, je to stejně jen a jen o nás a my se na to musíme připravit. Jedeme o den dříve, hned zítra po tréninku, takže se na utkání chceme připravit poctivě.

Miloš Říha ml. (trenér PSG Berani Zlín): Musím objektivně říct, že jsme tady byli v první třetině jasně lepší. Hlavně v těch úvodních deseti minutách, kdy jsme určovali tempo hry. Příležitosti ke skórování tam určitě byly, jen tomu prostě něco chybělo. I v těch našich posledních zápasech ta produktivita nebyla optimální, i proto se ty zápasy rozhodovaly v posledních minutách. V tomhletom ohledu jsem absolutně nespokojen. Ten zápas se rozhodl právě v tom našem tlaku v první třetině, protože jsme z něj absolutně nic nevyprodukovali. Pak jsme ve druhé třetině po chybě inkasovali a rázem se nám nepochopitelně rozpadla celá hra. Přitom i za stavu 1:0 to bylo stále hratelné. Snažili jsme se tam zpomalit i střídání, prostě s tím něco udělat, ale přišel klasický výbuch týmu, kdy jsme inkasovali tři branky. Je to určitě škoda. Pak už to bylo těžké s tím zápasem něco udělat, domácí hráli obětavě. Víme, že je to defenzivní tým, který je zvyklý hrát do té obrany. Ve třetí třetině jsme si ten tlak vytvořili, ale podlě mě ten pravý tlak na brankovišti přišel až v posledních šesti minutách. De facto po tom gólu, jinak jsme to v té útočné fázi hráli strašně složitě. Nemáme být s čím spokojeni, i když hrajeme čtyřicet minut v jejich útočném pásmu.