50., sobota 25.2.2023, RT Torax Arena
4:2
1:0, 3:2, 0:0
HC RT TORAX Poruba

O. Bláha – Urbanec, Voráček, Klimíček, Lemcke, A. Sedlák, Doudera, Mlčák – Gřeš, Vachovec, Šoustal – Šlahař, Pšurný, Dufek – Bernovský, Střondala, Hrníčko – Karafiát, Toman, Häring. Trenér: Jiří Režnar.

HC Frýdek-Místek

Mokry – Žůrek, Teper, Š. Havránek, J. Michálek, Sova, Homola, J. Adámek – Svačina, A. Zeman, Macháček – Doktor, Vrdlovec, Dostálek – Hotěk, Haas, Klimša – Geidl, Matěj, Ramik. Trenér: Martin Janeček.

Branky
14. Bernovský (A. Sedlák, Střondala), 26. Dufek (Pšurný, Šlahař), 31. Urbanec (Šlahař, Dufek), 39. Hrníčko (Střondala, Bernovský)
30. Doktor (Dostálek, Homola), 40. Ramik (Matěj, Homola)
Statistiky
Vyloučení: 1:3
Využití: 0:0
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 54:23 (18:4, 17:15, 19:4)
Zblokované střely: 18:9
Vhazování: 49:30
Tresty: navíc: Vachovec – Havránek oba 5 minut
Rozhodčí: Hucl, Mejzlík - Otáhal, Veselý
Diváci: 3128
Ohlasy

Karel Suchánek (asistent trenéra HC RT TORAX Poruba 2011): Dnes jsme výhru potvrdili dobrým výkonem od začátku utkání. Bylo to derby, takže vyhecované, hrálo se nahoru dolů. Neudělali jsme tolik chyb, jako v minulých utkáních a soupeře jsme drželi před jeho brankou. Šli jsme pomalu za vítězstvím. Dvakrát jsme měli štěstí, ale to asi potřebujeme. K výhře potřebujeme i diváky a musím říct, že dnes to byla parádní kulisa. Děkujeme fanouškům, že přišli na hokej a spolu s námi ty narozeniny i výhru oslavili.

Martin Janeček (trenér HC Frýdek-Místek): Problém je v tom, že jsme začali strašně bojázlivě. Čekali jsme, co s námi soupeř předvede a tak se víceméně z toho odvíjel celý průběh zápasu. My jsme se za celý zápas vůbec neprosadili. Nedali jsme góly z tlaku, ale spíš z náhody. A pokud chceme bojovat o playoff a chceme vyhrávat tady s těmi soupeři jako je Poruba, v pondělí nás čeká Zlín, tak musíme prostě zvednout hlavy a musíme hrát tak, jak nás to zdobilo v zápasech, kdy jsme uspěli. My jsme se dneska prostě neprosadili a navíc jsme propadali v defenzívě, kde jsme dělali věci, které do naší hry nepatří.