49., středa 22.2.2023, hala Polárka
6:3
2:1, 2:1, 2:1
HC Frýdek-Místek

Mokry - Žůrek, Teper, Š. Havránek, J. Michálek, A. Sova, Homola, J. Adámek - Bednář, A. Zeman, Macháček - Doktor, Vrdlovec, Dostálek - Hotěk, Haas, Klimša - Geidl, Matěj, Ramik. Trenér: Martin Janeček.

Draci PARS Šumperk

Lackovič (25. Hamalčík) - Smolka, Eliáš, Kadeřávek, Dudycha, Hrachovský, Kunst - Průžek, Bartoš, Žálčík - Mat. Svoboda, Šuhaj, Š. Jelínek - Vildumetz, Nedvídek, Vachutka - Mácha, Bernat, Macias. Trenér: Josef Málek.

Branky
15. Vrdlovec (A. Sova, Doktor), 16. J. Adámek (Hotěk, Haas), 24. Dostálek (J. Michálek, Doktor), 25. Teper (Klimša, Haas), 43. Klimša (Haas, Dostálek), 50. Haas
13. Mat. Svoboda (Š. Jelínek, Eliáš), 27. Průžek (Bartoš, Žálčík), 60. Průžek (Bartoš, Eliáš)
Statistiky
Vyloučení: 5:4
Využití: 1:1
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 32:41 (7:13, 9:15, 16:13)
Zblokované střely: 1:3
Vhazování: 42:26
Rozhodčí: Skopal, Kubičík - Hanzlík, Bezděk
Diváci: 794
Ohlasy

Martin Janeček (trenér HC Frýdek-Místek): Každý ten zápas je neskutečně těžký a my z něj měli obrovský respekt. Věděli jsme, že Šumperk bude napůl zhrzelý a napůl takový uvolněný, jelikož ví, že prostě jim to pomalu utíkalo. Dnešní zápas jim zase moc nenahrál, tošku mi je jich líto. My jsme se prostě soustředili na to, že je potřeba dobře začít, což se nám nepovedlo. Nicméně si myslím, že jsme to s nějakým přehledem otočili a udrželi se v zápase. Škoda, že jsme soupeři za stavu 4:1 dovolili si trochu čuchnout, protože si myslím, že jsme pak ten zápas mohli zlomit do klidu o mnoho dřív. Pak jsme si ale dobře pomohli přesilovkou a pak to s přehledem dohráli. Pak už jen přišla kosmetická úprava v samém závěru, což je škoda pro našeho gólmana, protože jsme chtěli aby měl samozřejmě také sebevědomí. Ale byla to dobrá střela, Šumperk to sehrál výborně, takže jsme určitě šťastní. My si teď musíme odpočinout a chystat se pomalu na Porubu. Musíme v dalších zápasech vydolovat body, které potřebujeme pro to, abychom byli v desítce.

Josef Málek (trenér Draci Pars Šumperk): Frýdek v podstatě ze čtyř střel, které měl, tak se dostal na čtyři dva. To se pak těžce hraje týmu, který se brání všemu co jej po cestě potká. Začíná to od toho, že bude proměňovat šance, hraje s nasazením, ale tyhlety branky jej ubíjí. Pak se už těžce hlava zvedá, takhle to prostě funguje. I když už je ta šance malá, tak budeme stále bojovat až do konce. Od toho tady jsme, je to nakonec naše práce. Ale jak říkám. Od mého příchodu k týmu se nám nepodařilo zvítězit ani v jednom utkání, tak, abychom se dostali trošičku do nějaké pohody a mohli o tu záchranu ještě zabojovat více. Jednou se nám nepodaří uhrát přesilovky, dnes se nám nepodařilo trefit gólmana prvního, který by nás podržel. Byly tam nešťastné teče. Jak jsem už řekl, Frýdek to tam třikrát hodil od modré a třikrát mu to tam spadlo. Kluci hráli s nasazením, ale tohle nás prostě sráží dolů.