47., středa 15.2.2023, ZS Eden
4:1
0:0, 2:1, 2:0
HC Slavia Praha

Málek - Klikorka, Hejda, Žovinec, J. Matyáš, Barák, Szathmáry, D. Němeček - L. Stehlík, Žejdl, Kulda - Všetečka, Knotek, Šmerha - Mrňa, Kern, J. Brož - Krliš, Simon, Strnad. Trenér: Daniel Tvrzník.

HC Frýdek-Místek

Švančara - Š. Havránek, Teper, Zeleňák, J. Michálek, Sova, Žůrek, Homola - Svačina, Zeman, Macháček - Doktor, Vrdlovec, Dostálek - Hotěk, Haas, Klimša - Geidl, Matěj, Ramik. Trenér: Martin Janeček.

Branky
30. Klikorka (Šmerha, Knotek), 37. Šmerha (Klikorka), 52. Strnad (Simon), 60. Všetečka (Knotek)
28. Haas (Klimša, Hotěk)
Statistiky
Vyloučení: 2:4
Využití: 2:0
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 31:27 (10:9, 14:7, 7:11)
Zblokované střely: 16:21
Vhazování: 29:29
Rozhodčí: Zubzanda, Jechoutek - Kotlík, Maňák
Diváci: 605
Ohlasy

Daniel Tvrzník (trenér HC Slavia Praha): Mě nezbývá nic jiného, než s kolegou souhlasit. Nám bylo jasné, že s Frýdkem jsou to vždy vyrovnané zápasy, že nepadne moc branek. I proto se nemohla očekávat nějaká velká přestřelka. My jsme do té první třetiny nevstoupili moc dobře, ale ten náš výkon měl takovou stoupající tendenci. Ve druhé třetině jsme se trochu zvedli, pomohli jsme si konečně po dlouhé době zase přesilovkami a ten zápas jsme otočili. Myslím si, že tu třetí třetinu jsme odehráli skvěle až do toho faulu čtyři minuty před koncem. Do té doby jsme soupeře k ničemu většímu nepustili. Potom samozřejmě šest na čtyři, oni si vytvořili tlak, tam jsme měli štěstí, že nesnížili. Já musím kluky pochválit za bojovnost a nasazení, což nám v posledním zápase chybělo. Díky tomu bereme pro nás tři důležité body, jelikož stejně jako Frýdek, i my bojujeme o předkolo.

Martin Janeček (trenér HC Frýdek-Místek): My jsme samozřejmě s výsledkem zklamaní. Na druhou stranu jsme do toho utkání výborně vstoupili a troufnu si říct docela i drze, že jsme v první třetině byli o chloupek lepší. Ovládali jsme hru. Nicméně jsme si ten zápas zkomplikovali tou druhou třetinou, kdy jsme udělali tři polofauly a tím teď nenaznačuji, že by neměly být odpískány. Ja bych je odpískal také. Spíš naznačuji, že to byly takové hloupé fauly, které nic neřešily. Soupeř je pak potrestal, čímž nám odskočil nebo otočil výsledek. S takovou kvalitou, kterou teď momentálně Slavia má, se ten zápas pak těžko otáčí. My jsme ve třetí třetině vsadili na vabank, kdy jsme hráli tři minuty v tlaku při power play. Skákalo nám to tam po brankovišti. Tím jsme z toho nabídli domácím to, aby nám odskočili na čtyři jedna. Ten výsledek možná trochu klame, myslím si však, že to byl hezký zápas. My se teď musíme soustředit na sobotu, na další zápas, protože chceme do toho play off nakouknout. Dnes jsme to nezvládli jednoznačně druhou třetinou a nekázní.