46., pondělí 13.2.2023, hala Polárka
5:1
1:1, 3:0, 1:0
HC Frýdek-Místek

Švančara - Š. Havránek, Teper, Zeleňák, J. Michálek, Sova, Žůrek, Homola - Svačina, A. Zeman, Macháček - Doktor, Vrdlovec, Dostálek - Hotěk, Haas, Klimša - Geidl, Matěj, Ramik. Trenér: Martin Janeček.

SC Marimex Kolín

Soukup - Gaspar, Čáp, Piegl, Zajíc, Aubrecht, Naar, T. Jelínek - Mar. Novák, Koukal, Z. Král - Pajer, Korkiakoski, Kadlec - K. Lang, Morong, Ouřada - D. Šedivý, Matějček, Moravec. Trenér: Jan Šťastný.

Branky
15. Haas (Hotěk, Klimša), 29. Dostálek (TS), 30. Klimša (Haas, Hotěk), 37. Hotěk (Teper), 56. Doktor (Vrdlovec, Dostálek)
9. K. Lang (Morong, Čáp)
Statistiky
Vyloučení: 6:2
Využití: 0:0
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 31:36 (9:14, 12:15, 10:7)
Zblokované střely: 5:15
Vhazování: 25:31
Rozhodčí: Zavřel, Micka - Otáhal, Veselý
Diváci: 793
Ohlasy

Martin Janeček (trenér HC Frýdek-Místek): Nezačali jsme špatně, kluci chtěli, což bylo i vidět. Bruslili jsme, myslím si, že jsme na začátku měli i trochu převahu, akorát jsme tam jednou propadli a soupeř nás hned potrestal. My pak trochu znervózněli, ale naštěstí jsme rychle dokázali srovnat jak skórem, tak i hrou. Nás to tedy nerozhodilo a pak nám to tam v té druhé třetině zaplať Pán bůh napadalo, jelikož my ty druhé třetiny máme slabší. Chtěli jsme dnes sehrát více přesilovek, ale o tom ani nechci mluvit. Mužstvo si šlo zkrátka za svým a já jen doufám, že to bude pro nás odrazový můstek a krůček k tomu, že si uhrajeme to, po čem toužíme. Teď je jen důležité na to navázat, takže my se už nyní soustředíme na středu, kdy chceme něco ze Slavie dovézt domů. Víme ale, že to bude strašně moc těžké.

Petr Martínek (trenér SC Marimex Kolín): My jsme samozřejmě po zápase zklamaní, hlavně z toho, co jsme tady předvedli. Já nevím, třicet minut jsme tu byli domácím důstojným soupeřem, dostali jsme se dokonce i do vedení, pak jsme ale po jednoduché chybě dostali gól. Ale dobře, ta první periody byla jedna jedna, šli jsme do druhé třetiny s tím, že tady máme šanci uspět. Soupeř nám dokonce nabídl dvě tři přesilovky, ale my jsme v jedné udělali fatální chybu a bylo z toho trestné střílení, které Vlasta (Dostálek, pozn. red.) dobře proměnil a od té chvíle na ledě existovalo už jen jedno mužstvo. My se dostali do křeče a domácí nám v té chvíli dali tři branky. Dá se říct, že v té chvíli bylo o zápase rozhodnuto. I když jsme pak kluky stále nabádali, že můžeme dát z kraje gól, že se stále můžeme vrátit do utkání, tak nás domácí do ničeho nepustili. Hráli výborně a my jim gratulujeme. Je to pro nás těžké, ale je to fakt. Nepředvedli jsme dobrý výkon, nemůžeme tedy brát body.