45., sobota 4.2.2023, MEO Aréna
1:3
0:1, 1:1, 0:1
HC ZUBR Přerov

Postava - Kudělka, R. Černý, Chroboček, F. Němec, Ševčík, Krisl, Gréč - Süss, Pechanec, Březina - Indrák, F. Dvořák, Doležal - Jak. Svoboda, Kratochvíl, Okál, Jan Svoboda, Ministr, Goiš. Trenér: Robert Svoboda.

HC Frýdek-Místek

Švančara - Žůrek, Teper, Zeleňák, J. Michálek, Sova, Homola, J. Adámek - Svačina, A. Zeman, Macháček - Doktor, Vrdlovec, Dostálek - Hotěk, Haas, Klimša - Geidl, Matěj, Ramik. Trenér: Martin Janeček.

Branky
22. Jak. Svoboda (F. Němec, Kratochvíl)
6. Klimša (Haas, Teper), 38. Hotěk (A. Zeman, Doktor), 53. Vrdlovec (Teper, A. Zeman)
Statistiky
Vyloučení: 3:2
Využití: 0:2
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 51:28 (13:4, 19:13, 19:11)
Zblokované střely: 3:3
Vhazování: 45:33
Rozhodčí: Bejček, Šudoma - Bezděk, Peluha
Diváci: 938
Ohlasy

Robert Svoboda (trenér HC Zubr Přerov): Hodnotí se to blbě. Byli jsme odhodlaní zápas zvládnout, potvrdit brejk z Kolína a potěšit diváky. Hra byla vynikající, nesedí k tomu výsledek. Prohráli jsme na dvě přesilovky, my jsme v nich úspěšní nebyli. Hráči ze sebe dostali všechno, co mohli, byl to souboj s jejich brankářem. Bohužel, štěstíčko dneska nebylo na naší straně. Musíme zabrat v dalších utkáních, už v dohrávce, kterou máme.

Martin Janeček (trenér HC Frýdek-Místek): Asi na tom něco bude, když jsme Přerov počtvrté porazili. S někým jsme naopak čtyřikrát prohráli, některé týmy nám zřejmě sedí, jiné ne. Na druhou stranu, vždycky to vyšlo tak, že jsme na Přerov museli jít velmi koncentrovaní, protože jsme neměli dobré období. Možná to byl jeden z důvodů, že jsme dnes padali držkama do puků. Domácí tam měli řadu šancí, třetí třetinu nás přehrávali, navíc jsme dohrávali na pět beků. Vyhrála taková statečnost. Soupeř hrál výborně, měli jsme štěstí, že jsme zápas ovládali tím, že jsme šli do vedení. Hrálo nám to do karet, v čele s výborným brankářem jsme všechno ustáli. Jsme velmi šťastní. Chceme se statečně porvat o desítku, s mladým týmem to nemáme jednoduché. Každé vítězství pro nás teď bude cenné, zápasy pravdy ale přijdou teprve po přestávce.