44., čtvrtek 2.2.2023, hala Polárka
2:4
1:0, 0:3, 1:1
HC Frýdek-Místek

Mokry - Žůrek, Teper, Zeleňák, J. Michálek, Sova, M. Adámek, Homola - Svačina, A. Zeman, Macháček - Doktor, Vrdlovec, Dostálek - Hotěk, Haas, Klimša - Geidl, Matěj, Ramik. Trenér: Martin Janeček.

VHK ROBE Vsetín

Žukov - Voženílek, O. Němec, Ondračka, Jenáček, Říha, Hryciow, Česánek - Jonák, Berzinš, Rob - Hořanský, Š. Bláha, Klhůfek - Sihvonen, Přikryl, Jenyš - Berger, Číp, Lichanec. Trenér: Jiří Weintritt.

Branky
1. Macháček (Svačina, Teper), 60. Dostálek (Vrdlovec, Doktor)
25. Klhůfek (Hořanský, Holec), 32. Jenáček (O. Němec), 33. Říha (Holec), 57. Jenyš (Berger, Číp)
Statistiky
Vyloučení: 6:6
Využití: 0:2
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 31:39 (16:9, 7:17, 8:13)
Zblokované střely: 4:3
Vhazování: 35:31
Rozhodčí: Koziol, Rapák - Roupec, Blažek
Diváci: 1030
Ohlasy

Martin Janeček (trenér HC Frýdek-Místek): Zápas byl dnes podobný s tím posledním odehraným v tom, že jsme v dvojité přesilovce dostali dvě branky. Nicméně si nemyslím, že by byly oba duely stejné. My s Třebíčí hráli výborně, kdežto dnes ten scénář byl úplně jiný, jelikož ta přesilovka přišla někde v půlce střetnutí. My jsme tu hru pak museli ve třetí třetině otevřít, z čehož pramenilo více propadů a prostě i ten čtvrtý gól. V závěru jsme už jen kosmeticky upravili na 2:4, každopádně nám soupeř ukázal svou sílu a také i takovou zkušenost v těch přesilových hrách. My v nich naopak hledáme tutové vzorce a právě těmi přesilovkami jsme si vůbec nepomohli. Hledali jsme složitosti, kdežto soupeř nám ukázal, že stačí vyhrát buly, podívat se z vrchu a prostě jen vstřelit a dobře clonit před brankářem. Tímhle nás Vsetín vyškolil a zaslouženě vyhrál. Tohle musíme příště zlepšit. Na druhou stranu nás teď čekají zápasy pravdy a my se musíme na ně koncentrovat. Kádr se nám teď trochu konsoliduje, myslím si, že bychom mohli být silní, jen se musíme dát dohromady a prostě nevěšet hlavu. To, že prohrajeme 2:4 s výborným Vsetínem, on byl prostě favorit utkání. Já si myslím, že kluci pracovali naplno a je teď potřeba v těch utkáních, které máme před sebou, abychom je zvládli a do té desítky se dostali.

Radim Kucharczyk (trenér VHK ROBE Vsetín): Zase jsme měli fajn start do toho zápasu, kdy jsme dostali hned gól. První třetina byla z naší strany špatná, ale pak jsme zabrali a otočili jsme to. Pomohli jsme si přesilovkama, kdy to nejprve domácí mohli otočit ve svůj prospěch, ale naopak jsme to otočili my. Tím se ten zápas rozhodl a pak se už jen zápas dohrával.