41., středa 25.1.2023, ZS Pelhřimov
7:1
1:0, 4:0, 2:1
HC Dukla Jihlava

Beran - Bilčík, Chvátal, D. Kolář, Kachyňa, F. Kočí, Dundáček, Haman - T. Havránek, Skořepa, Čachotský - Karabáček, Menšík, Harkabus - Chlubna, Pořízek, Meluzín - V. Brož, Juda, Cachnín. Trenér: Viktor Ujčík.

HC Frýdek-Místek

Mokry (34. Švančara) - Zeleňák, Homola, Jaroměřský, Kowalczyk, Sova, Žůrek, J. Adámek - Doktor, Vrdlovec, Dostálek - Łyszczarczyk, Haas, Hotěk - Bednář, Matěj, Klimša - Geidl, Macháček, Ramik. Trenér: Martin Janeček.

Branky
18. Čachotský (Skořepa, Dundáček), 23. Chlubna (Meluzín), 33. T. Havránek (Dundáček, Harkabus), 34. Karabáček (Chvátal), 39. T. Havránek (Čachotský), 45. Harkabus (Skořepa, Chlubna), 52. Chlubna (Dundáček, Harkabus)
55. Hotěk (Vrdlovec, Łyszczarczyk)
Statistiky
Vyloučení: 5:8
Využití: 4:1
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 51:13 (11:2, 21:6, 19:5)
Zblokované střely: 5:4
Vhazování: 50:25
Rozhodčí: Skopal, Svoboda - Beneš, Horažďovský
Diváci: 534
Ohlasy

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Já můžu říct konečně. Po té sérii, co jsme teď měli, je to velká úleva, co jsme tady předvedli. První třetina byla vyrovnaná, jeden rozdílový gól. Ve druhé třetině byly nějaké přesilové hry, spoustu vyloučení, tam se ten zápas rozhodl a zlomil na naší stranu. Jsem hrozně rád, že jsme Čagymu tohle loučení před domácími fanoušky nepokazili špatným výsledkem a doufám, že mu ten zápas udělal radost. Jsme rádi, že jsme ten zápas takhle zvládli. On k tomu zápasu přispěl bodově i herně. Dnes i od ostatních hráčů byly vidět akce, které jsme v jiných zápasech neviděli. Konečně kloudné rozehrávky, kloudné střely, nohy nám jezdily, takže pro nás konečně obrovská úleva a jsme spokojení.


Martin Janeček (HC Frýdek-Místek): Nám se to samozřejmě hodnotí velmi špatně. My jsme věděli, jakou má Dukla sílu. Připravovali jsme se na to, hráči to slyšeli a my jsme to utkání vůbec nezvládli. První třetina, kde jsme po krásné individuální akci Čagyho prohrávali 1:0, tak jsme myslím ještě byli ve hře. Od druhé třetiny jsme začali úplně bláznit, otevřeli hru, byli jsme neukáznění a zaslouženě jsme dostali na p**el doslova. Musíme si z toho vzít ponaučení do dalších zápasů. My můžeme pogratulovat domácím a po krásné akci Čagymu, je to úžasný milník, takže mu gratuluji i za nás. Jedeme domů s tím, že to musíme v dalších zápasech napravit.