40., sobota 21.1.2023, hala Polárka
3:2
1:0, 2:1, 0:1
HC Frýdek-Místek

Mokry - Zeleňák, Homola, Žůrek, Kowalczyk, Sova, J. Adámek, Kareš - Dostálek, Vrdlovec, Doktor - Łyszczarczyk, Hotěk, Cedzo - Bednář, Matěj, Klimša - Geidl, Macháček, Ramik. Trenér: Martin Jeneček.

LHK Jestřábi Prostějov

Pavelka - Hamšík, Valenta, Staněk, Bartko, Poledna, Pěnčík, Malák - Jiránek, Vlach, Veselý - V. Burian, Ostřížek, Illéš - Slanina, Venkrbec, Jansa - Jandus, Hašek, Maruna. Trenér: Aleš Totter.

Branky
17. Kowalczyk (Bednář, Klimša), 31. Hotěk (Sova, Łyszczarczyk), 39. Doktor (Vrdlovec)
35. Vlach (Veselý, Jansa), 53. Venkrbec (Slanina, Jansa)
Statistiky
Vyloučení: 3:4
Využití: 2:1
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 25:45 (11:10, 5:17, 9:18)
Zblokované střely: 2:5
Vhazování: 27:41
Rozhodčí: Cabák, Rapák - Vašíček, Bohuněk
Diváci: 822
Ohlasy

Martin Janeček (trenér HC Frýdek-Místek): Zápas to byl těžký, protože Prostějov je jedno z top mužstev. Velcí hráči, dobře bruslící, prostě výborně organizovaný tým. I proto si toho vítězství ceníme o to více, protože ta tabulka je neúprosná, všechno se blíží ke konci, i když se může zdát, že je daleko, ale není. My samozřejmě o tu desítku stojíme. Další věcí, kvůli které si toho vítězství vážím, že tu naběhli další kluci z juniorky, protože bylo prostě potřeba a zvládli to výborně. Takže jsme se dnes i v takovém stavu semkli, šli jsme si podle nějakého plánu za vítězstvím a myslím si, že jsme udělali radost i těm lidem, kteří dnes házeli to úvodní buly. Všem děkujeme, samozřejmě i podpoře našich diváků a my si teď jdeme užít tu hodinu slávy a hned se poté budeme koncentrovat na zítřejší zápas, kde bychom chtěli navázat na poslední domácí výhry. Ale víme, že to znovu bude těžké, jelikož Litoměřice jsou také výborný tým.

Aleš Totter (trenér LHK Jestřábi Prostějov): Dnes jsme nebyli tak pohybově na tom, šlo vidět, že se domácí na zápas připravovali celý týden, že nehráli utkání ve středu. My jsme v první třetině byli všude druzí, byly tam takové záblesky, ale prostě můžeme na holi držet kotouč kolik chceme, pokud však nestřílíme a nebudeme chodit do předbrankového prostoru, tak vyhrávat nebudeme. Nemáme tady hráče, kteří by se ušpinili. Máme tu spíše více kreativních kluků. Play-off bohužel rozhoduje právě takovýto hokej, takové špinavé góly, a také i to, že budeme chodit do brány. Bojovali jsme sice až do konce, ale tak to je. Dnes je ten výsledek spravedlivý. Bylo to o nás, ten náš výkon byl ale špatný.