38., sobota 14.1.2023, ZS Luďka Čajky
3:2
1:1, 1:0, 1:1
Berani Zlín

Huf - Husa, Gazda, Suhrada, M. Novotný, Talafa, Riedl - Mrázek, Honejsek, Kubiš - Z. Sedlák, Kindl, Kratochvíl - P. Sedláček, Gago, Köhler - Luža, Hejcman, Pospíšil. Trenér: Miloš Říha ml.

HC Frýdek-Místek

Mokry - Žůrek, Teper, Zeleňák, Kowalczyk, Sova, Homola, J. Adámek - Łyszczarczyk, Macháček, Svačina - Doktor, Vrdlovec, Ramik - Hotěk, Haas, Klimša - Geidl, Matěj, Bednář. Trenér: Martin Janeček.

Branky
3. Hejcman, 28. Sedláček (Köhler, Gago), 47. Gazda (Zbořil)
8. Matěj (Geidl, Ramik), 55. Macháček (Łyszczarczyk)
Statistiky
Vyloučení: 2:6
Využití: 1:0
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 51:16 (19:6, 18:2, 14:8)
Zblokované střely: 23:6
Vhazování: 35:19
Rozhodčí: Jechoutek, Micka - Otáhal, Komínek
Diváci: 1689
Ohlasy

Oldřich Horák (asistent trenéra PSG Berani Zlín): Po předchozích špatných zápasech jsme věděli, že musíme v utkání proti Frýdku-Místku bezpodmínečně zabrat. Kluci podali od brankáře až po posledního útočníka v sestavě výborný výkon a jsme za to velmi rádi. Potřebovali jsme tento zápas ke zvednutí sebevědomí, protože výhru jsme si museli odfárat. Výhra o gól je pro nás v naší situaci velmi důležitá.

Martin Janeček (trenér HC Frýdek-Místek): Tak my jsme věděli, že to Zlín bude chtít dnes zlomit, jelikož nejsou v dobré pozici, navíc jejich kvalita je pořád obrovská. Myslím si, že jsme tady tohle přesně nezvládli. Chtěli jsme tu přijet to ubránit, ale nezvládli jsme tlak soupeře. Začali jsme prohrávat osobní souboje a myslím si, že to bylo alfou a omegou toho, že nás domácí celek od druhé třetiny neskutečně přehrával a jednoznačně zaslouženě vyhrál. My jsme si měli zkušeně počkat na takovou šanci, kterou jsme měli pak na tři dva, kdy jsme udeřili z ničeho. Naopak jsme byli netrpěliví, nechali jsme se rozlítat a soupeř nás pak svou kvalitou jednoznačně přehrál a zaslouženě vyhrál. A kdyby vyhrál dnes šest jedna, tak se divit nebudeme.