37., středa 11.1.2023, hala Polárka
4:0
1:0, 1:0, 2:0
HC Frýdek-Místek

Švančara - Jaroměřský, Teper, Zeleňák, Kowalczyk, Sova, Žůrek, Homola - Łyszczarczyk, A. Zeman, Svačina - Macháček, Vrdlovec, Doktor - Hotěk, Haas, Klimša - Geidl, Matěj, Ramik. Trenér: Martin Janeček.

HC RT TORAX Poruba

Dolejš - Urbanec, T. Voráček, L. Douder, Lemcke, Klimíček, Sedlák, Mlčák - Gřeš, Vachovec, Toman - Christov, Pšurný, Berisha - Šlahař, Střondala, Hrníčko - Brodek, Karafiát, Häring. Trenér: Jiří Režnar.

Branky
5. Hotěk (Teper, Haas), 27. Teper (Jaroměřský, Matěj), 55, Svačina (Łyszczarczyk, Sova), 59. Svačina
Statistiky
Vyloučení: 2:4
Využití: 1:0
V oslabení: 1:0
Střely na branku: 34:30 (11:9, 18:9, 5:12)
Zblokované střely: 6:18
Vhazování: 34:27
Rozhodčí: Wagner, Skopal - Hanzlík, Bezděk
Diváci: 802
Ohlasy

Jan Dršata (trenér brankářů HC Frýdek-Místek): Myslím si, že to bylo parádní utkání na obě strany. Poruba ukázala, že má obrovskou kvalitu, ale kluci k tomu myslím si přistoupili perfektně a od začátku utkání jsme byli ve hře. Celé mužstvo pracovalo jako jeden muž, myslím si, že jsme si tu výhru zasloužili. A že chudým body rozdáváme a bohatým bereme? My to tak máme celou sezonu, že proti týmům, kteří jsou lépe postavení v tabulce, tak se nám daří a umíme se na to vyhecovat. Podle mě to bylo dnes od začátku vidět, kdy jsme dali ten první důležitý gól a perfektně jsme plnili to, co kluci měli, a jak jsem již řekl, výhru jsme si zasloužili.

Jiří Režnar (trenér HC RT Torax Poruba): My jsme tu dostali gól hned z kraje zápasu. Pak jsme ve druhé třetině, kdy jsme měli tlak, tak jsme šest minut za sebou hráli v oslabení. Tam jsme dostali gól na dva nula. Ve třetí třetině jsme hráli na jednu bránu, bohužel když nedáte gól, tak nemůžete vyhrát. My tu branku nedali, naopak inkasovali třetí a následně i čtvrtou. Góly nám dal vlastně Vláďa Svačina, který je jejich lídrem. Hrál velmi dobře, on tu jejich hru vlastně řídil.