36., pondělí 9.1.2023, ZS Šumperk
2:4
1:1, 1:1, 0:2
Draci PARS Šumperk

Hamalčík - Drtil, Eliáš, Hrachovský, Kadeřávek, Kunst, Dudycha - Průžek, Bartoš, Žálčík - Ma. Svoboda, Šuhaj, Š. Jelínek - Vildumetz, Nedvídek, Vachutka - Křemen, Bernat, Jouza. Trenér: Lukáš Majer.

HC Frýdek-Místek

Švančara - Žůrek, Teper, Zeleňák, Kowalczyk, Sova, Kareš, Homola - Łyszczarczyk, A. Zeman, Svačina - Macháček, Vrdlovec, Doktor - Hotěk, Haas, Klimša - Geidl, Matěj, Ramik. Trenér: Martin Janeček.

Branky
7. Vildumetz (Vachutka, Bernát), 32. Bartoš (Průžek, Eliáš)
17. Ramik, 26. A. Zeman (Svačina), 47. Łyszczarczyk (Teper, Vrdlovec), 50. Teper (Łyszczarczyk, Macháček)
Statistiky
Vyloučení: 4:6
Využití: 0:1
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 35:27 (17:8, 7:10, 11:9)
Zblokované střely: 14:1
Vhazování: 25:29
Rozhodčí: Zavřel, Svoboda - Maštalíř, Roischel
Diváci: 1082
Ohlasy

Lukáš Majer (trenér Draci Pars Šumperk): Dnes to bylo jednoznačně utkání, ze kterého jsme měli brát tři body. Podle mě rozhodlo, že jsme v první třetině neutekli víc jak na 1:0 a pak nás zmrazil gól na 1:1. Myslím si, že jsme celou dobu byli v zápase, přičemž pak rozhodl gól Łyszczarczyka na 2:3. Soupeř přesilovku využil, my nikoliv. A v závěru zápasu už to bylo jen o dobývání frýdecké tvrze, kdy ale Frýdek dobře bránil. Nicméně jak jsem řekl, rozhodlo, že jsme v první třetině neodskočili na více branek. Hodně jsme se na ty góly nadřeli a naopak jsme velmi lacně inkasovali. Ve výkonu jsme ve hře byli, soupeř však byl vyzrálejší. Do zápasu dnes nenastoupil nemocný Joshua Mácha a Ludvík Rutar, u kterého to je bohužel dlouhodobějšího rázu.


Martin Janeček (trenér HC Frýdek-Místek): Myslím si, že dnes to byl první zápas, kdy jsme nebyli horší, protože ty dva předchozí jsme byli jednoznačně horším týmem. Pracovali jsme, šli jsme podle nějakého plánu, byli jsme poctiví a trpěliví, a to nám přineslo ovoce. Tím se vítězství překlopilo na naši stranu a jsme za to strašně rádi. Měli jsme už pocit, že nás ta padesátka bodů snad nepotká, protože jsme těch 47 měli strašně dlouho. A ačkoliv jsme minulý zápas s Pardubicemi neodehráli vůbec špatně, tak jsme prostě prohráli. Takže jsme potřebovali dotáhnout nějaké vítězství. Doufám, že v tom budeme nyní pokračovat, i když tam máme teď těžké soupeře. Snad se chytneme, protože si myslím, že ač je mužstvo mladé, tak sílu rozhodně má. Ještě bych chtěl dnes pochválit diváky, byla tu opět výborná atmosféra.