34., středa 4.1.2023, hala Polárka
1:2
1:1, 0:1, 0:0
HC Frýdek-Místek

Mokry - Žůrek, Teper, Zeleňák, Kowalczyk, A. Sova, Homola - Dostálek, A. Zeman, Svačina - Łyszczarczyk, Vrdlovec, Doktor - Hotěk, Haas, Ramik - Geidl, Matěj, Macháček - Bednář. Trenér: Martin Janeček.

HC Slavia Praha

Málek - Klikorka, Hejda, Žovinec, D. Němeček, Barák, Szathmáry - Všetečka, Žejdl, Kulda - Chalupa, Kern, J. Brož - Mrňa, Havrda, Simon - L. Stehlík, Labuzík, Strnad. Trenér: Daniel Tvrzník.

Branky
16. Kowalczyk (Matěj)
18. Žovinec (Žejdl), 40. Brož (Kulda, Kern)
Statistiky
Vyloučení: 5:6
Využití: 0:1
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 24:35 (10:14, 7:14, 7:7)
Zblokované střely: 10:11
Vhazování: 27:30
Rozhodčí: Koziol, Čáp - Kleprlík, Bezděk
Diváci: 711
Ohlasy

Martin Janeček (trenér HC Frýdek-Místek): Dnes byla Slavia jednoznačně hladovější po vítězství než my. Kluci se musí zamyslet nad tím, jak k zápasu přistoupili. Já si myslím, že byl úplně špatný začátek, kdy jsme kontrolovali kotouč, nicméně nás zase rozebrala naše vlastní přesilovka, kdy jsme si rozházeli hru. Pak konec té první, nakonec i té druhé třetiny, jsme nehráli vůbec pospolu. Furt to chtěl urvat jednotlivec, nenavazovali jsme k sobě a Slavie čekala na své příležitosti a byla trpělivá celý zápas. Pak nám tam bouchli gól v přesilovce a šli si za vítězstvím. My jsme ke konci měli velké úsilí, ale prostě to už bylo málo. I když tam byly dva nájezdy, tak se nám to nepovedlo proměnit a já musím uznat, že je to zasloužená prohra. My musíme jít do dalšího zápasu úplně jinak. Na druhou stranu ale musíme zvednout hlavu, jít prostě dál. Bylo nám jasné, že hosté tady budou hrát o holý život a povede tady válku do posledního detailu, a to se jim i povedlo. Musím jim tedy pogratulovat.

Daniel Tvrzník (trenér HC Slavia Praha): Já si myslím, že jsme povětšinu zápasu byli aktivnější a kluci dodrželi taktický plán, se kterým jsme tu přijeli. Konečně jsme odehráli dobré oslabení, což bylo asi klíčem zápasu. Samozřejmě v naší situaci je každý bod důležitý a ty tři body z venku extrémně, takže jsme šťastní. Potěšil nás výkon brankáře Málka. Od té doby, co jsem tu přišel, tak neodchytal špatný zápas. Ve většině z nich nás podržel. Nechci říkat, že to od něj čekáme, ale je to stavební kámen našich dobrých výsledků a jsme rádi, že má fazónu, která mu snad dlouho vydrží.